Administratie

În plin sezon al asfaltărilor…

Amenajări în cartierul Sfântul Ilie
Veşti bune pentru locuitorii cartierului Sfântul Ilie din Sinaia. Întreaga zonă va fi reabilitată, iar străzile dintre blocuri vor fi asfaltate. Lucrările au început de aproape două săptămâni pe Calea Bucureşti. Au fost montate garduri şi borduri noi, s-au amenajat locurile de parcare şi s-a turnat un strat de covor asfaltic. De pe Calea Bucureşti, muncitorii se vor muta pe străzile 1 Mai, Tudor Vladimirescu şi Horia Cloşca şi Crişan. Aici, de mai bine de un an, din cauza înlocuirii conductelor de apă, străzile sunt pline de gropi, care la fiecare ploaie devin adevărate capcane. „Este un contract care cuprinde mai multe străduţe, alei, trotuare. Proiectul vine în sprijinul cetăţenilor care şi-au dorit de mult timp să aibă şi ei o zonă frumoasă. Pe străzile 1 Mai şi Tudor Vladimirescu, lucrarea va începe imediat ce vor fi făcute probele de presiune pe noua conductă de apă. Pentru Horia Cloşca şi Crişan avem un proiect de reabilitare completă a străzii, care va fi gata în această vară”, a declarat viceprimarul staţiunii Sinaia, Gheorghe Bădăran.
Lucrările vor fi executate din bugetul local şi fac parte dintr-un proiect mai amplu de reabilitare a străzilor ce se desfăşoară anul acesta la Sinaia.

Gropi şi nisip pe Aleea Carmen Sylva
În urmă cu câteva săptămâni, drumul principal care duce spre Peleş a fost reabilitat. Aleea Carmen Silva, însă, una dintre cele mai circulate, aşteptă încă să fie reparată. Pe o porţiune, pavelele de piatră au dispărut cu totul, iar în urmă a rămas doar nisip. Cei mai nemulţumiţi sunt turiştii, pentru că o asemenea stradă strică imaginea castelului.
Refacerea aleii Carmen Silva este prevăzută să intre în reabilitare până la sfârşitul acestui an. Problema este, însă, una tipic românească: sunt greu de găsit meseriaşii care să lucreze cu piatra cubică. „Aleea Carmen Sylva este una dintre puţinele străzi pavate cu piatră cubică. Din păcate, acum sunt mai puţini constructori care au meseriaşi pentru aceste lucrări. Este o operaţie mai delicată decât o asfaltare sau o reabilitare prin asfaltare. Este trecută în planul de investiţii pe anul 2011 şi sperăm să o putem reabilita. Banii sunt din bugetul local şi dacă treburile merg bine aşa cum a fost în primul semestru, sperăm să fie gata anul acesta”, a declarat viceprimarul Gheorghe Bădăran.
Autorităţile speră ca în curând toate aleile care duc spre domeniul Regal să fie ca odinioară.

Au aşteptat zeci de ani să aibă asfalt…
Locuitorii din Poiana Câmpina au aşteptat zeci de ani ca unele străzi pe care locuiesc să fie modernizate. Strada Măgurii şi Strada Tulburii nu au fost luate în vizorul autorităţilor până acum, pentru asfaltare. La fiecare ploaie, aici apa aduce tot noroiul şi pietrişul de pe dealuri, iar oamenii sunt nemulţumiţi pentru că întâmpină des multe probleme. „Din 1974 sunt aici şi nu a fost mişcat nimic pe strada asta. Când plouă e nenorocire, pentru că apa aduce, de sus, numai noroaie şi bolovani”, a povestit o femeie care locuieşte pe Strada Măgurii. „Sunt străzi pietruite, care necesitau reparaţii în fiecare an. Dacă aveam ghinionul să vină o ploaie mai violentă, tot materialul cu care se făcea lucrarea venea la vale şi a doua zi trebuia să o luăm de la capăt”, a explicat viceprimarul comunei Poiana Câmpina, Gheorghe Băltăşescu.
Pentru modernizarea acestor străzi a avut loc o licitaţie. „Am aprobat studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, am dat anunţul de licitaţie, iar criteriul de selecţie a fost preţul cel mai mic”, a mai spus Gheorghe Băltăşescu. Străzile Măgurii şi Tulburii vor fi la standarde europene, cu rigole, şanţuri şi trotuare. Lucrarea este în valoare de 500 de mii de lei şi se va face pentru aproximativ 1.000 de metri. Oamenii din zonă se vor bucura de o nouă imagine a străzilor lor în mai puţin de patru luni.

Grupaj realizat de Claudia BÂRLĂ şi Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co