Iepuraşul aduce câmpinenilor modernizarea locurilor de agrement
În primăvara aceasta, administraţia Câmpinei se pregăteşte să primenească oraşul, având în vedere un proiect de modernizare a zonei de agrement „Fântâna cu Cireşi” și a Lacului Curiacul.
Proiectul are în vedere realizarea unei noi scene, cea actuală fiind considerată ca necorespunzătoare. Totodată se doreşte construirea unor chioşcuri cu produse alimentare, realizarea unei parcări auto destinată doar celor autorizaţi (transport materiale, artişti şi personal aferent). Se mai doreşte crearea unor spaţii adecvate grătarelor şi, nu în ultimul rând, grupuri sanitare ecologice. Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate pentru proiect, dorindu-se realizarea sa într-un an, valoarea investiţiei ajungând la 3.324.616 de lei.
Consiliul Local nu a pierdut din vedere nici amenajarea Lacului Curiacul, aflat pe drumul ce leagă centrul Câmpinei de gară, între SC Elca SA şi zona de agrement ce cuprinde terenurile de tenis şi restaurantul Club As.
Valoarea investiţiei va fi de 2.161.000 de lei, vizându-se decolmatarea şi lucrările de apărare a malurilor, a aleilor din pavele şi a trotuarului existent. Nu vor lipsi amenajările de spaţii verzi cât şi un sistem de iluminat, plus mobilier urban adecvat.
Preocupați de rampa de gunoaie
Despre rampa de la Bănești s-a discutat la ultima şedinţă de Consiliu din Câmpina, scoţându-se în evidenţă faptul că s-a depăşit capacitatea iniţială proiectată, de 135.600 mc, şi cantitatea suplimentară aprobată de proiectant, de 15.000 de tone. În ultimul timp, depozitul a fost administrat în regim de urgenţă de către operatorul SC Compania Publică Băneşti, care şi-a încetat activitatea.
Până când se va stabili regimul juridic al rampei ecologice Băneşti şi implicit titularul investiţiei ce va avea obligaţia de a închide acest depozit, s-a căzut de acord să se menţină în sarcina SC Compania Publică Băneşti SA efectuarea activităţilor de pază şi întreţinere. Pentru majorarea acestor cheltuieli s-a stabilit câte un anume procent pentru fiecare dintre părţile asociate.
Astfel, Consiliului Judeţean îi revine 52,60%, Consiliului Local Câmpina, 44,90% iar Consiliului local Băneşti, 2, 50%.
Dacă iniţial cheltuielile se ridicau la 27.185 de lei, acum s-a calculat o sumă de 52.337 de lei, impunându-se necesitatea angajării unui jurist şi a unui contabil, cu jumătate de normă, a alocării sumei de 20.000 de lei pentru întreţinerea rampei şi mărirea sumelor unor servicii de la 300 de lei, la 500 de lei, inclusiv creşterea cheltuielilor pentru echipament de lucru şi protecţie, de la 500 de lei la 1.000 de lei.Carmen NEGREU