Grupul Şcolar „Simion Stolnicu” Comarnic

Pentru al VI-lea an consecutiv, Grupul Şcolar „Simion Stolnicu” din Comarnic şi-a sărbătorit ziua, pe 28 Mai. La eveniment au participat nume de seamă ale administraţiei locale, ale învăţământului şi culturii prahovene.
Nu au lipsit primarul oraşului Comarnic, Dorian Botoacă, însoţit de consilieri locali, dar nici directorul Casei de Cultură din oraş, Mihai Bărbulescu. Surpriza a fost, însă, prezenţa la festivităţi a dramaturgului şi scriitorului Dinu Grigorescu, fost prefect al capitalei între anii 1990-2003 şi însuşi nepotul unuia dintre directorii instituţiei şcolare din Comarnic, Ioan Grigorescu. Sosit întâmplător în micul orăşel, despre care ştia că îi adăposteşte rădăcinile genealogice, Dinu Grigorescu a avut parte poate de una dintre cele mai frumoase surprize din ultima perioadă: a descoperit că muzeul şcolii, înfiinţat în 1927 de Ion Petrescu, adăposteşte un tablou mult uitat de vreme, ce îl înfăţişează pe propriul său bunic, şi pe care scriitorul prahovean îl căutase timp îndelungat.
O altă surpriză a zilei a fost prezenţa în şcoală a unuia dintre absolvenţii Grupului Şcolar „Simion Stolnicu” din 1977, Romeo Cioară, inventator, profesor universitar şi conducător de doctorat, acum, la universitatea din Braşov, care a venit la Comarnic pentru a oferi o bursă şcolară, aşa cum o face în anonimat în fiecare an, şefului de promoţie al liceului şi celui mai talentat elev de la Şcoala Podul Lung. „Nu este o donaţie (această bursă, n.r.), este un gest pe care îl fac pentru mine, în memoria marilor dascăli pe care i-am avut”, ne-a spus cu nostalgie dl. Cioară. Toţi cei invitaţi au participat la ateliere de lucru organizate de elevii liceului, la concursuri şi programe artistice.
Grupul Şcolar „Simion Stolnicu” a fost înfiinţat în 1894, atunci când prinţul George Bibescu a donat o parte din moşia sa şi materiale de construcţii pentru a se pune piatra de temelie a şcolii. Alina OANCEA