Actualitate

Gesturi fireşti, dar… nobile

Doi tineri au găsit o geantă de damă şi au înapoiat-o proprietarei cu toate bunurile care se aflau în ea.

Săptămâna trecută, Mioara Bololoi, o pensionară de 60 de ani din Câmpina, şi-a pierdut geanta, pe strada 1 Mai, în timp ce plimba în cărucior un copilaş de care are grijă.
Poşeta i-a alunecat de pe mâner fără ca femeia să observe. Într-un târziu, şi-a dat seama de ce i s-a întâmplat, trecând-o fiori de spaimă. Avea în geantă, pe lângă 200 de lei, acte, card-uri şi telefonul mobil. S-a întors în locul unde credea că a pierdut-o, dar nu a mai găsit-o şi, necăjită şi fără speranţă, s-a îndreptat spre banca ce-i emisese card-urile, pentru a le anula. Mioara Bololoi se gândea să anunţe şi poliţia, dar înainte de a face acest lucru a sunat, de pe un alt telefon, la numărul său şi nu mică i-a fost mirarea când i-a răspuns un… poliţist. Acesta i-a spus să meargă în piaţă, la o anume maşină din care se comercializa varză, pentru a-şi recupera geanta. Îi fusese găsită de doi tineri vânzători, care au agăţat-o de uşa autovehiculului lor, pentru a putea fi găsită de păgubit.
Au povestit că l-au sunat pe părintele unuia dintre ei, pentru a se consulta. La rândul lui, acesta a apelat telefonic un prieten poliţist care i-a îndrumat ce să facă. Bucuroasă că şi-a recuperat geanta cu tot ce avea în ea, Mioara Bololoi i-a răsplătit, din puţinul ei, cu 50 de lei, trebuind să insiste în acest sens.

Reacţia păgubitei
Impresionată de gestul lor, s-a adresat şi redacţiei ziarului „Valea Prahovei”, considerând că trebuie să afle şi alţii de fapta lor deosebită. Modestia şi bunul simţ al celor doi tineri nu ne-au lăsat să aflăm decât că îi cheamă Ionuţ şi Mihai, de 19, respectiv 22 de ani, unul fiind din Câmpina, iar celălalt dintr-o localitate dâmboviţeană. Tinerii au povestit cu simplitate cum au găsit geanta, considerând cât se poate de firesc să ajute la găsirea păgubitului. Gestul lor nu denotă decât că, în ciuda vremurilor grele pe care le trăim majoritatea dintre noi, cinstea şi bunul simţ nu sunt atinse de criză. C. N.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co