Imobiliare Valea Prahovei
Sport

Gala Campionilor FRAS – Sinaia 2010

► Raliu cu multe vedete la Sinaia!
► Pentru al doilea an consecutiv, cei mai buni piloţi din România s-au întrecut, sâmbăta trecută, într-un show demonstrativ.
► Show-ul a fost deschis de multiplul campion de raliuri Titi Aur, care l-a avut copilot pe Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.
► Premierea a avut loc în Sala Oglinzilor al renumitului Cazinou din Sinaia, evenimentul fiind organizat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv, în colaborare cu Primăria Sinaia.
Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS) împreună cu Primăria Sinaia au organizat sâmbăta trecută Gala Campionilor sportului românesc cu motor, care a încheiat sezonul competiţional din acest an.
În ciuda timpului friguros şi al zăpezii căzute,spectacolul automobilistic a început în jurul orei 13 când cei mai buni piloţi din România s-au întrecut într-un show demonstrativ. Întregul  spectacol, unul cu multă adrenalină, s-a desfăşurat în zona centrală a “Perlei Carpaţilor”.
Cabral, Călin Popescu Tăriceanu, fotbalistul rapidist Ovidiu Herea, Corina Ungureanu, Monica Iagăr, Ovidiu Lipan Ţăndărică sau Adelina Vârciu au fost o parte dintre sportivii şi personalităţile marcante care au testat pentru câteva minute emoţile şi adrenalina unei competiţii automobilistice, fiind invitaţi în dreapta, alături de cei mai buni piloţi la raliu şi viteză în coastă, in cadrul unui Rally Show incendiar gazduit de orasul Sinaia.
„Particip cu mare plăcere la această gală, fiind un prilej plăcut pentru a mă întâlni cu prietenii. Eu chiar am luat locul al doilea la categoria maşinilor istorice în această ediţie de campionat, aşa că aştept cu nerăbdare să-mi ridic trofeul”, ne-a mărturisit fostul premier Călin PopescuTăriceanu.
Rally Show-ul a fost deschis de multiplul campion de raliuri Titi Aur, care l-a avut copilot pe Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.
Timp de câteva ore, Vali Porcisteanu, Manuel Mihalache, Titi Aur, Marco Tempestini, Bogdan Marişca, Adrian Răspopa, Viorel Ivan, Norris Măgeanu, Dan Gârtofan, Gergo Szabo şi Edwin Keleti au topit zăpada de pe asfaltul şi macadamul din centrul staţiunii prahovene .
Sportivii de la off-road au fost reprezentati de Bogdan Oprea (BGS) care a facut o demonstraţie cu două maşini special pregătite pentru demonstarţiile de la Sinaia.
Pentru al doilea an consecutiv, oraşul Sinaia a fost gazda celui mai important eveniment sportiv şi asta prin amabilitatea Primăriei Oraşului Sinaia şi a primarului Vlad Oprea. Trebuie să subliniem că Sinaia s-a impus ca un reper important pentru competiţiile naţionale de automobilism sportiv în sezonul trecut prin organizarea a două evenimente sportive de o înaltă ţinută: etapele din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop şi Gala Campionilor 2009.
După spectacolul superb oferit de cei mai buni piloţi din România tuturor celor prezenţi, a urmat o seară magică unde întreaga suflare automobilist-sportivă din România s-a retras la Cazinoul din Sinaia, superba clădire care evocă atmosfera monarhiei din perioada interbelică, unde a avut loc tradiţionala Gală de sfârşit de an, în cadrul căreia sportivi şi organizatori au fost răsplătiţi pentru eforturile din timpul sezonului.
Si în acest an “umbrela” FRAS a continuat să se extindă pentru a cuprinde noi ramuri ale automobilismului, 2010 consemnând sosirea karting-ului. Astfel, alaturi de cei mai buni sportivi ai disciplinelor raliu, viteză în coastă, Rally Sprint, slalom paralel, Rally Cross, Rally Raid şi Off Road pe podiumul de premiere au urcat acum si kartiştii.
Premierea a avut loc în Sala Oglinzilor din Cazinoul sinăian, evenimentul fiind organizat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS), în colaborare cu Primăria Sinaia, evenimentul marcând oficial sfârşitul sezonului competiţional la sporturile cu motor pe patru roţi din România.
Toti campionii au urcat pe podium pentru a primi cupele şi medaliile, recompensă pentru rezultatele obţinute în 2010. Kartingul si off-road-ul s-au aflat pe podiumul anual pentru prima data în istoria FRAS.
În anul 2010 campioni în clasamentul general la raliu sunt Gergo Szabo-Levente Csegzy (locul 1), Valentin Porcisteanu-Dan Dobre (locul 2) şi Dan Gârtofan-Miţă Lăzărescu (locul 3).
Gala Campionilor 2010 a fost organizată de FRAS în parteneriat cu Dunlop, fiind un eveniment sprijinit de Primăria şi Consiliul Local Sinaia şi Casino Sinaia. Sponsorii acestei ediţii au fost Ursus, Valvoline, Garrone, Borsec si Murfatlar.
BMW a fost Masina Oficiala a Galei Campionilor 2010, iar BMW Group Romania a pus la dispoziţia oficialilor FRAS trei autoturisme ale mărcii bavareze: X6 Active Hybrid, 530 Touring şi 530 d, care au fost folosite câteva zile pentru promovarea evenimentului.
Un lucru demn de evidenţiat este prezenţa românească la celebrul “Raliul Monte Carlo”, programat în perioada 18 – 22 ianuarie 2011, fiindprima etapa din Intercontinental Rally Challenge (IRC) şi va beneficia de o acoperire media fără precedent pentru acest sport. Cele 12 probe speciale care vor fi transmise în direct pe Eurosport vor ajunge în 121 milioane de case din 59 de ţări europene.
Aproape 300 de echipaje au vrut sa ia startul la Monte Carlo cu ocazia aniversării a 100 de ani a celebrului raliu, dar doar 100 au fost admise pe lista de start. Printre ele şi echipajul Marco Tempestini-Dorin Pulpea, câştigătorul Cupei Europei de Est in 2009 si 2010.
“Faptul ca am fost acceptat printre cele 100 de echipaje care vor lua startul la această ediţie specială a Raliului Monte Carlo este o onoare pentru noi. Am avut deja o experienţă în IRC, anul trecut în Madeira, dar sunt sigur că ce se va întâmpla în ianuarie, la Monte Carlo, nu se poate compara cu nimic”, a declarat Marco Tempesta.
Tempesta şi Dorin Pulpea, copilotul sau, vor lua startul cu un Peugeot 207 S2000 preparat de echipa Transilvania Motorsport, fiind 337 kilometri de probă specială
pe un traseu legendar şi 1341kilometri în total. Din 1911, când a câştigat Henri Rugier, şi până în 2010, când s-a impus Mikko Hirvonen, s-au desfăşurat 78 de ediţii ale raliului care, în 1936, a fost câştigat de românul Petre Cristea. Cristian  SBARNEA

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co