Actualitate

Florin Anghel: „Şi cu bijuteriile furate, şi cu interlopii puşi în cap!”

În contextul unui scandal care a avut loc săptămâna trecută, când rudele şi concubinele unor deţinuţi, între care şi Aurel Constantin, zis „Pumn de fier”, au reclamat faptul că aceştia au fost agresaţi de „mascaţi” în arestul IPJ Prahova de la Câmpina, Florin Anghel face declaraţii interesante despre spargerea care a avut loc la proprietatea sa şi evoluţia ulterioară a cazului.

Poliţia din Câmpina a avut o zi agitată pe 24 ianuarie. La momentul respectiv, în arestul IPJ Prahova de la Câmpina se aflau, între alţii, protagoniştii unui grup infracţional condu de Aurel Constantin, zis „Pumn de fier”, arestaţi la începutul lunii decembrie 2010 pentru mai multe infracţiuni. În jurul prânzului, rudele şi concubinele a trei dintre cei arestaţi veniseră să-i viziteze. Apariţia lor a coincis cu o percheziţie a Serviciului Poliţiei pentru Intervenţii Rapide (SPIR), efectuată la cererea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în urma unor suspiciuni legate de deţinerea de telefoane mobile de către cei arestaţi. Rudele şi concubinele aflate în curtea Poliţiei Câmpina, auzind gălăgia ce venea din subsolul arestului, s-au adresat presei locale. „Au intrat mascaţii peste ei, le-au făcut percheziţie, i-au pus şi la pământ, i-au bătut”, a declarat Elena Lopătaru, concubina lui Aurel Constantin. Ionuţ Matei, nepotul lui Aurică Constantin spune că îi auzea cum strigau „să vină televiziunea, că ne omoară ăştia aici”. „Au intrat mascaţii, i-au bătut. Jos, strigă toţi deţinuţii «chemaţi televiziunea că ne omoară». L-a omorât pe soţul meu, cu bătaia”, a spus Dana Dinescu, concubina lui Florin Cruceru. Întrebată dacă a văzut aceste manifestări ale mascaţilor, aceasta a spus că n-a văzut, dar consideră că deţinuţii «nu au strigat degeaba! Şi ştiu, pentru că a mai fost bătut de mascaţi! Se poate aşa ceva? Sunt acuzaţi de tot felul de lucruri care nu sunt adevărate».
În aceeaşi zi, la cererea presei, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a emis un comunicat cu privire la scandalul din curtea Poliţiei Câmpina, făcând trimitere doar la Aurel Constantin. Autorităţile nu au dat declaraţii despre cele întâmplate în arestul IPJ Prahova, rezumându-se să precizeze, referitor la acuzaţiile aduse de rudele şi concubinele arestaţilor, că nu a fost înregistrată vreo reclamaţie de agresiune pe adresa instituţiei.

Varianta nevinovăţiei

În timpul evenimentelor de săptămâna trecută, rudele deţinuţilor au intervenit cu o completare care a atras reacţia deputatului Florin Anghel. „Le-au scos acuzaţia de furt de la dosar, pentru că sunt implicaţi doi domni poliţai. Nu ştiu care sunt respectivii, dar, la sfârşit s-a descoperit că sunt implicaţi doi poliţai în furtul de la Florin Anghel. El a venit personal, nu ştiu la care persoană, şi şi-a cerut scuze că nu erau ei, adevăraţii făptaşi. Şi-a cerut scuze şi, persoana respectivă i-a spus aşa: „du-te la băieţii ăia doi, care sunt acolo jos, că eu sunt liniştit, sunt bine, dar du-te şi cere-ţi lor scuze, nu mie”, a declarat Elena Lepădatu. „Florin Anghel a declarat cu gura lui că şi-a găsit bijuteriile furate de altcineva şi că oamenii ăştia nu sunt implicaţi în furtul de la el”, a spus şi Maria Costache, mama deţinutului Constantin Cezar Costache.
Vădit deranjat de afirmaţiile apărute cu privire la persoana sa în presă, legate de furtul de bijuterii din locuinţă, deputatul Florin Anghel a ţinut să declare: „Am ajuns într-o situaţie foarte interesantă! Practic, a avut loc o spargere la casa noastră în urmă cu câteva luni de zile. La un moment dat, poliţia a făcut nişte percheziţii şi nişte arestări şi a declarat public, pe un post tv, cum că aceştia sunt şi cei care au spart casa deputatului Anghel. Lucrurile nu stau absolut deloc aşa! Deci, nu sunt aceştia. Noi nu am recunoscut nimic din ceea ce s-a ridicat la percheziţie ca bijuterii furate de la noi din casă. Din păcate, din cauza acestei ieşiri publice a lor – dar ei nu spun că de la ei a pornit, ci un post tv a reuşit să afle lucrurile astea şi le-a făcut publice, că nu a fost un comunicat oficial din partea poliţiei, s-a ajuns la o situaţie paradoxală în care rudele celor  arestaţi au fost privite ca vinovate că ei sunt arestaţi, lucru care nu le convine absolut deloc. Şi să-mi cer scuze?  Cui? Nu mi-am cerut scuze nimănui! Asta e exact ca orice acţiune a DNA, care e pusă imediat în cârca lui Băsescu! N-am nicio pârghie asupra poliţiei şi nu hotărăsc eu cine să fie arestat şi când! Poliţia şi-a făcut treaba. Într-adevăr, au prins aceşti infractori care au făcut o grămadă de lucruri rele, dar nu au fost cei care au spart casa mea. Ca atare, noi suntem în aceeaşi situaţie ca acum patru-cinci luni, când a avut loc spargerea şi nu avem niciun fel de bijuterie recuperată şi nici altceva ce ni s-a furat din casă şi, în plus, mai avem şi această mare problemă că, aceşti infractori consideră că sunt în arest pentru că mi-ar fi spart mie casa. Nu mă aşteptam să ajung într-o astfel de situaţie: şi cu bijuteriile furate şi cu interlopii puşi în cap!”
Între timp, grupul lui Aurel Constantin, zis „Pumn de fier”, inclusiv acesta, a fost scos din arestul IPJ Prahova şi transferat la un penitenciar din Capitală. Carmen NEGREU

Extras din comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti: „Totodată, vă facem cunoscut că, prin rechizitoriul nr. 618/P/2010 al PCA Ploieşti, din data de 21.01.2011, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Constantin Aurel pentru săvârşirea infracţiunii de „asociere pentru săvârşirea de infracţiuni” (art. 323 alin. 1, 2 CP), a infracţiunii de „proxenetism” (art. 329 alin. 1 CP), a infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” (art. 86 alin. 1 din OUG 195/2002), a infracţiunii de „uz de fals”( art. 291 CP) şi a infracţiunii de „sfidarea organelor judiciare” (art. 272 ind. 1 CP). Aceasta din urmă a constat în aceea că, la data de 05.01.2011, în timp ce se afla în arestul Poliţiei Municipiului Câmpina şi era condus spre camera de arest, a proferat cuvinte insultătoare şi ameninţări la adresa unui lucrător de poliţie aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu.”

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co