Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Fără „războiul petardelor”

Poliţiştii avertizează: folosirea petardelor şi pocnitorilor de Revelion este complet interzisă, iar cei care nu respectă legea riscă să scoată din buzunare câteva mii de lei.
Acesta este mesajul pe care poliţiştii câmpineni îl transmit celor care vor fi prinşi folosind artificii, petarde sau pocnitori în perioada care urmează. Deşi în fiecare an cetăţenii sunt informaţi cu privire la condiţiile pe care le impune legea referitor la deţinerea, comercializarea şi folosirea materialelor pirotehnice, există, totuşi, persoane care încearcă să câştige un ban în plus sau pur şi simplu să se distreze.
„Se interzice persoanelor juridice comercializarea, către persoanele fizice, a obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, din clasele a doua, a patra, T1, T2, precum şi a artificiilor din categoria obiecte zburătoare luminoase şi a pocnitorilor, din clasa întâi. Persoanele juridice autorizate în condiţiile legii, pot folosi aceste obiecte artizanale şi de distracţie, pe bază de amestecuri pirotehnice numai în interes propriu şi numai în locurile autorizate. Se interzice persoanelor fizice confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altă operaţiune cu obiecte artizanale şi de distracţie, pe bază de amestecuri pirotehnice, din clasele a doua, a patra, T1, T2, precum şi a artificiilor din categoria obiecte zburătoare luminoase şi a pocnitorilor, din clasa întâi”, a spus Ciprian Geambaşu, agent de proximitate.
Un lucru care mai trebuie reamintit este acela că spectacolele de artificii pot fi realizate doar de specialişti. Cei care vor fi prinşi folosind artificii din categoria celor considerate periculoase, petarde sau pocnitori, riscă de la 3 luni la un an de închisoare sau amenzi cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei. Şi, atenţie, părinţii vor plăti în locul copiilor!
Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co