Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

Expoziţia „Interferenţe”, vernisată la Buşteni

expo-pictura-busteni-4Pentru o lună de zile, Galeriile de Artă din stațiunea de pe Valea Prahovei găzduiește creațiile
pictorilor Vasile și Marius Crăiţă-Mândră.

Cei doi artişti din Bacău, tată şi fiu, au vernisat, la Galeriile de Artă din Buşteni, expoziţia de pictură „Interferenţe”. Ambii au expus peste 40 de tablouri în staţiune, iar deschidere care a avut loc marțea trecută a strâns un public numeros, format din critici de artă, admiratori şi iubitori de frumos. Expoziţia reprezintă o comunicare între două limbaje plastice diferite. Pictorul şi graficianul Vasile Crăiţă-Mândră este un artist sensibil, care nu se fereşte de tradiţie. Îşi declină intensităţile, vibraţiile sufleteşti, melancoliile, în opere de artă realizate cu stil. „Am adus în staţiune atât lucrări vechi, cât şi unele noi. Mă bucur că la deschidere au fost prezente foarte multe persoane. Este un semn clar că tablourile noastre sunt iubite şi în această zonă. Pictez, însă cochetez şi cu caricatura. Am participat la numeroase concursuri internaţionale şi naţionale, în marile oraşe din România”, a precizat pictorul expozant, Vasile Crăiţă-Mândră.

Înclinație spre postmodernism
Fiul său, Marius, este un pictor recunoscut de critica de specialitate ca făcând parte din rândurile artiștilor postmoderniști. Creaţiile sale pe pânză sunt spectaculoase, oscilează între spectacolul evidenţelor şi cel al subtilităţii şi îi place să incite privitorul cu universul său. „Tatăl meu mi-a fost profesor şi am reuşit să ies de sub amprenta lui ca stil şi personalitate. Cu timpul, mi-am creat un stil propriu. Am expus multe lucrări realizate cu colaj, iar publicul a fost receptiv, ceea ce m-a bucurat foarte mult”, a spus Marius Crăiţă-Mândră.
Chiar dacă maniera de lucru a fiului nu seamănă cu cea a tatălui, lucrările se completează reciproc, formând un tot artistic care merită să fie admirat. Expoziţia intitulată „Interferenţe” rămâne deschisă la Galeriile de Artă din Buşteni pentru o lună. Tablourile pot fi admirate zilnic, iar intrarea este liberă.Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co