Administratie

Elevii silitori învaţă… pe bani!

Conform noii Legi a Educaţiei, se oferă posibilitatea ca autorităţile publice locale să acorde burse şcolare. Consiliul Local al municipiului Câmpina a prevăzut pentru acest lucru 350.000 de lei.

Elevii cu situaţii materiale dificile primeau până acum burse de ajutor social, iar Consiliul Local acordă, de doi ani, şi burse de performanţă. Datorită Legii Educaţiei, în acest an şi alte categorii de elevi primesc o sumă de bani, însă ca răsplată a eforturilor depuse şi a rezultatelor deosebite la învăţătură. „Acum este pentru prima dată când se dau burse de studiu şi de merit. Bursele de studiu se acordă pentru elevii care au rezultate bune, cu media peste 7, iar bursele de merit cer medii mai mari de 8,50. În Câmpina se acordă anul acesta 577 de burse şcolare, din care 31 burse de performanţă, 101 burse de merit, 111 burse de studiu şi 334 burse de ajutor social. Bursele diferă ca număr, pe unităţi de învăţământ, în funcţie de numărul de elevi”, a declarat preşedintele Comisiei de Cultură, Educaţie şi Sport, consilierul Marian Dulă.

Criterii diferite
Bursele vor fi acordate numai pentru elevii din gimnaziu şi liceu. Fiecare unitate de învăţământ îşi stabileşte criteriile după care le va da, pentru că sunt mulţi copii care au rezultate foarte bune şi se poate depăşi plafonul stabilit de lege. „Pentru ajutor social, se acordă 50 de lei, pentru bursa de studiu, se dau 70 de lei lunar, pentru cele de merit, 100 de lei şi pentru bursele de performanţă, 200 de lei. Elevii sunt stimulaţi să treacă de la o categorie la altă, pentru a beneficia de aceşti bani”, a mai spus consilierul Marian Dulă.
Elevii cu bursă socială, dacă au medii mari, pot să primească şi bursă de studiu sau de merit. D. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co