Actualitate

Efectele impozitului forfetar în turism

Mult discutatul impozit forfetar care ar urma să fie introdus de guvernul Ponta ar fi benefic investitorilor privaţi din turism, sunt de părere reprezentanţii federaţiei patronatelor şi ai mediului privat din turism.

Aceasta este o veste bună pentru hotelierii sau administratorii unităţilor de cazare sau restaurantelor de pe Valea Prahovei şi nu numai.
“Deocamdată este la nivel de idee. Să vedem cum va fi pusă în practică. Dacă acest lucru se va face cu acordul şi consultarea patronatelor va fi ceva foarte bun, pentru că de impozitul forfetar numai celor care fură le este frică. Impozitul forfetar este o idee foarte bună pentru cei care lucrează corect şi foarte rea pentru cei care fură de la stat”, a declarat directorul executiv al Federaţiei Patronatelor din Turism din România, Dragoş Răducan.

Sprijin important
Impozitul forfetar urmează să simplifice birocraţia pentru investitori, care nu vor mai fi nevoiţi să prezinte la controalele Fiscului toate actele contabile, fiind suficient să demonstreze că respectă prevederile aferente categoriei în care se înscrie activitatea lor pe baza cărora a fost stabilit cuantumul impozitului. “Turismul este singurul domeniu care în anul 2012 a avut creştere, undeva la 15%, este singurul domeeniu care este privatizat în proporţie de 99,5% şi el dacă nu este supraimpozitat, aşa cum s-a încercat până acum, are toate şansele să se dezvolte în continuare şi să aducă profit, care la rândul lui poate fi impozitat”, a declarat Dragoş Răducan.
Şi reprezentanţii mediului privat salută iniţiativa Guvernului, mai ales că această măsură ar urma să simplifice procesul administrativ de colectare a impozitelor şi să reducă evaziunea fiscală.
Aceştia atrag, însă, atenţia asupra importanţei negocierii criteriilor ce vor fi luate în calcul pentru fiecare categorie de servicii în parte.
Impozitul forfetar s-ar putea aplica din semestrul al doilea al acestui an, însă cu condiţia ca studiul privind impactul măsurii să fie finalizat în primul trimestru din 2013. A. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co