Sport

Ediţia 2010 a „Cupei Alexandros” şi-a desemnat premiantele!

► Principala favorită, din care face parte şi Emanoil Savin, edilul şef al Buşteniului, echipa Alexandros, şi-a păstrat titlul cucerit anul trecut, rămânând invincibilă şi după finala de sâmbăta trecută.
► În finala mică, formaţia din Buşteni a întrecut-o pe cea din Fieni (3-1), prinzând ultima poziţie a podiumului de premiere.
►Transfer de senzaţie în „trupa” primarului Emanoil Savin: campionul mondial la box, Lucian Bute, a evoluat în echipa învingătoare, fiind căpitan de echipă şi deschizând scorul finalei.
► Cele patru echipe ajunse în ultimul act al întrecerii, au fost premiate de Emanoil Savin, primarul oraşului, oferindu-le cupe, medalii, diplome, mingii, echipament sportiv şi importante sume de bani.
►În cadrul festivităţii de premiere, Emanoil Savin i-a decernat lui Lucian Bute o statuetă din partea Primăriei şi a Consiliului local si o plachetă oferită din partea fotbaliştilor din Buşteni.

Una dintre cele mai prestigioase şi frumoase competiţii de fotbal în sală de pe Valea Prahovei, „Cupa Alexandros”, s-a încheiat sâmbăta trecută la Buşteni, când au avut loc finalele.
Începută la finele lunii octombrie, ediţia 2010 a adus la start echipe din Buşteni, Sinaia şi Fieni, sistemul de desfăşurare fiind „fiecare cu fiecare”, primele patru clasate urmând a disputa semifinalele şi ultimul act al întrecerii.
Rolul principal în organizarea acestei întreceri de tradiţie îl are primar Emanoil Savin care prin sprijinul Primăriei şi al Consiliului local Buşteni dar şi a unor oameni de bine din vestita staţiune montană, a reuşit, pentru a nu ştiu câta oară, să sprijine şi să fie o „gazdă perfectă” în numeroasele manifestări cultural-artistice dar mai ales sportive, de-o mare însemnătate.
Emanoil Savin poate fi considerat ca „omul potrivit la locul potrivit”, un suflet deschis pentru toţi semenii, motiv pentru care este iubit, admirat şi apreciat.
Fotbalul a fost, este şi, după cum se observă, va rămâne eterna pasiune, Emanoil Savin fiind infectat 100 % de „microbul fotbalului”.
Emanoil Savin a reuşit multe lucruri extraordinare, construind şi modernizând baze sportive, organizând competiţii şi concursuri interne şi internaţionale, cel mai edificator exemplu fiind Campionatul Mondial de Escaladă pe Gheaţă, în perspectivă aflându-se Festivalul Olimpic de iarnă al Tineretului European (FOTE) care va avea loc în 2013, în Buşteni urmând a se construi o pârtie de snowboard iar la Piatra Arsă o pârtie de schi fond, investiţi care vor mări potenţialul turistic de pe Valea Prahovei.
Revenind la „Cupa Alexandros”, sâmbăta trecută, pe o vreme splendidă care a făcut ca finalele să se dispute pe terenul special amenajat din incinta hotelului Alexandros, s-a derulat ultimul act al ediţiei 2010.
Partida din deschiderea finalei a opus învinsele din semifinale, fază ce a avut loc miercurea trecută, adică echipa din Buşteni contra grupări din Fieni. Meciul a fost extrem de disputat şi echilibrat, iar după consumarea timpului regulamentar de joc, buştenarii au învins cu 3-1(2-0) intrând în posesia locului trei, pe locul 4 clasându-se învinsa.
A urmat finala ediţiei 2010 şi în prezenţa unei numeroase asistenţe, şi-a făcut apariţia pe teren echipa Alexandros cu Emanoil Savin în frunte şi Lucian Bute, campionul mondial de box, căruia la această finală i s-a încredinţat şi banderola de căpitan de echipă.
Adversară a fost echipa Dystom din Sinaia, partida fiind condusă de doi arbitri cu experienţă, principal fiind Mihai Ponici din Câmpina, care a dus greul acestui turneu.
Scorul a fost deschis de Lucian Bute care a marcat dintr-o pasă primită de la Emanoil Savin, egalarea survenind imediat după un contraatac al sinăienilor.
A urmat o dominare a echipei Alexandros şi după prima repriză scorul era 3-1, iar la final gruparea lui Emanoil Savin s-a impus cu scorul de 6-2, câştigând competiţia şi păstrându-şi invincibilitatea pe Valea Prahovei.
A urmat festivitatea de premiere undes-au oferit cupe, diplome, medalii, mingi şi echipament sportiv precum şi numeroase premii în bani, tuturor celor patru echipe prezente la finale.
Cel mai important moment al festivităţii a fost decernarea de către Emanoil Savin a statuetei şi plachetei lui Lucian Bute din partea Primăriei şi a fotbaliştilor din Buşteni.
Au urmat momente de neuitat cu fotografii şi autografe date de campionul lumii, Lucian Bute, cu speranţa că nu peste mult timp se vor revedea la Buşteni. Cristian SBARNEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co