Sport

După “Sinaia Forever BMW”, Daniel Onoriu îşi menţine poziţia de lider

onoriu-2Federaţia Română de Automobilism Sportiv(FRAS) a programat la începutul lunii iulie a treia dublă de viteză în coastă din actualul sezon, gazda acestui eveniment deosebit fiind oraşul Sinaia.
Etapele a V-a şi a VI-a din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2009, reunite în competiţia „Sinaia Forever BMW” au adus la start pe cei mai buni piloţi din România, marele absent al dublei din vestita staţiune montană fiind pilotul Italian Marco Tempestini.
“Sunt onorat pentru că am reuşit alături de Primăria Sinaia şi sponsorul principal BMW Group România să-I aduc, în oraşul meu natal, pe colegii mei din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop. Traseul pe care l-am propus piloţilor este unic în ţară şi foarte asemănător cu cel de la Monte Carlo, ca abordare. Este un traseu montan stradal de viteză medie şi mică, dar de-o dificultate mai mare decât orice alt traseu din România. Sunt convins că va fi un spectacol de zile mari” a declarat Claudiu David(vezi foto), pilot de raliuri şi organizatorul acestor etape.
Traseul primei ediţii a trofeului “Sinaia Forever BMW” a avut o lungime de 3,015 km cu o diferenţă de nivel, de la start la sosire, de 163,3 metri.
Revenită în calendarul sportiv după o pauză de peste 30 ani, coasta din Sinaia a fost un eveniment sportive de înaltă ţinută dar şi un adevărat spectacol.
După şase etape desfăşurate, Daniel Onoriu îşi menţie poziţia de lider în clasamentul open, în timp ce Constantin Aur reuşeşte, prin victoriile de la Sinaia, singurele până acum, să reducă diferenţa faţă de ocupantul primei poziţii, la doar 9 puncte.
Pe locul trei rămâne Constantin Rusu care este urmat, la un singur punct, de Silviu Dumitrescu care, în urma clasărilor de la Sinaia, urcă pe poziţia a patra.
În clasamentul general al grupei N, după etapele de la Sinaia, pe primul loc se află Cătălin Cismaru, urmat la mare distanţă de Norris Măgeanu (30 puncte) şi Marco Tempestini.
Urmarea evoluţiei bune de la Sinaia, Dan Gârtofan face un salt spectaculos şi ocupă, actualmente, locul şapte.
La grupa A, în fruntea clasamentuluise află Lucian Boroianu urmat de Ciprian Ciobotaru şi Traian Negru, iar la junior lider se menţine Vlad Teodor.
Din cele 8 sesiuni duble (16 etape) programate în ediţia 2009, mai sunt de disputat cinci : Câmpulung-Muscel (31 iulie-2 august), Şugaş (28-30 august), Rânca (11-13 septembrie), Voineasa (2-4 octombrie) şi Poiana Braşov (23-25 octombrie).Cristian  SBÂRNEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co