Actualitate

Drept la replică S.C. MEFIN S.A. Sinaia – 03.12.2009

Dezminterea afirmaţiilor calomnioase şi tendenţioase publicate în data de 3 decembrie 2009, atât în presa locală, cât şi în cea la nivel naţional, referitoare la activitatea S.C. MEFIN S.A. SINAIA, constituie obiectul acestui comunicat de presă. Consiliul de Administraţie al societăţii aduce următoarele clarificări susţinute de documente pe care le pune la dispoziţia jurnaliştilor:
Articolele publicate conţin date şi afirmaţii false, incorecte şi declaraţii scoase din context, constituind un atac la imaginea societăţii S.C. MEFIN S.A., cu un impact puternic atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Încă de la privatizarea societăţii, în 16.06.2003, politica patronatului a fost aceea de a finanţa şi de a continua activitatea de producţie şi de a promova marca Mefin, şi de a păstra cât mai multe locuri de muncă la Sinaia.
Astfel, din cei şase ani trecuţi de la privatizare, patru s-au încheiat cu profit, cu toate că societatea era în pragul falimentului la momentul privatizării. Cei doi ani în care societatea a înregistrat pierderi au fost anii în care s-a sistat activitatea de producţie a celor mai importanţi clienţi locali ai societăţii: Roman Braşov, Tractorul UTB şi ARO Câmpulung, ultimii doi intrând în faliment şi fiind ulterior lichidaţi, acţiune care a avut un puternic impact negativ asupra economiei româneşti.
În ciuda evenimentelor negative pe plan economic naţional şi global, conducerea societăţii a ajustat strategia operaţională pentru a continua activitatea de producţie în România. Specularea acestor strategii şi a unor decizii nepopulare dar necesare de către comentatori de rea-credinţă subminează în mod direct activitatea acestui agent economic, în special în situaţia în care toate aceste decizii au dat dovadă de a fi cele mai potrivite în contextul economic actual. Previziunea pentru anul 2009 şi datele din acest moment arată că societatea va înregistra şi în acest an profit.
În toată această perioadă, producţia la S.C. MEFIN S.A. a fost finanţată prin deciziile investitorului strategic, societatea necontractând credite sau altfel de împrumuturi externe. Activele societăţii au fost păstrate integral, ele nu au fost înstrăinate, închiriate sau ipotecate astfel încât, la acest moment, patrimoniul societăţii este liber de orice astfel de sarcină.
Afirmaţia că „De-a lungul celor şase ani pe care i-a petrecut sub patronat privat, fabrica a fost tăiată felii, vândută la kilogram şi lăsată cu 50 de angajaţi din 1.500.” este total neadevărată şi ea nu face decât să deformeze imaginea companiei în faţa ordinii publice, privind societatea noastră, care chiar şi în condiţiile crizei economice mondiale face eforturi pentru diminuarea impactului acesteia asupra activităţii şi asupra locurilor de muncă. Astfel de afirmaţii nefondate subminează în mod direct activitatea de pe platforma Mefin Sinaia şi cele peste 400 locuri de muncă active.
Conform legislaţiei în vigoare, situaţiile financiare ale societăţii au fost publicate pe site-ul acesteia, discutate şi aprobate în adunările generale alea acţionarilor, aceasta demonstrând transparenţa de care societatea a dat dovadă permanent. Conducerea societăţii a abordat o strategie financiară precaută şi prin acest mod a fost pregătită să înfrunte criza economică. Speculaţiile legate de politica comercială şi / sau financiară a societăţii sunt tendenţioase, incorecte, şi aduc un prejudiciu grav imaginii acesteia.
Menţionăm că în cei şase ani de la privatizare, societatea şi-a achitat la termen şi integral toate datoriile fiscale la Bugetul de Stat, Bugetul Local şi Bugetul Asigurărilor Sociale. Mai mult, Mefin Sinaia a generat o activitate economică pentru România în valoare de peste 50 de milioane de euroîn această perioadă, prin plata salariilor, viramentelor, taxelor şi impozitelor aferente activităţii desfăşurate pe platforma de la Sinaia, achitând întotdeauna orice datorie la timp, sau înainte de termen.
În toată această perioadă şi până în prezent, salariaţii societăţii şi-au primit integral şi la timp salariile, au primit bonusuri de performanţă şi tichete de masă chiar şi în ultima perioadă, în care nenumărate firme şi-au închis porţile şi au disponibilizat sute de mii de salariaţi.
În fiecare an, cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi cu alte ocazii, societatea a sponsorizat asociaţii umanitare, şcoli, biserici, Centrul de plasament, Asociaţia şi Clubul Sportiv din Sinaia, spitale, aceasta dovedind implicarea în viaţa comunităţii oraşului şi intenţia de a susţine comunitatea locală. Orice afirmaţie contrară este falsă şi tendenţioasă.
Toate aceste acţiuni, eforturi şi realizări ale societăţii Mefin Sinaia sub conducerea actuală, s-au desfăşurat pe fondul unor campanii susţinute de defăimare de către Alianţa Sindicală Mefin şi de Primăria Oraşului Sinaia. Încă de la privatizarea societăţii, aceste campanii s-au desfăşurat în mod sistematic cu intenţia de destabiliza salariaţii şi a aduce societatea în incapacitate de plată pentru a servi interesele mogulilor locali. Conducerea societăţii regretă faptul că aceste campanii false şi tendenţioase au fost recent speculate în mod deplorabil pentru scopuri electorale într-o campanie ruşinoasă care denigrează imaginea României pe plan intern şi internaţional.
S.C. Mefin S.A. a solicitat un drept la replică privind afirmaţiile nefondate din articolele publicate în Evenimentul Zilei în data de 3 decembrie 2009, conform art. 1 din Legea Audiovizualului 504/2002.
Societatea S.C. MEFIN S.A. stă la dispoziţia jurnaliştilor interesaţi de acest subiect cu informaţii şi rapoarte privind activitatea societăţii. Vă rugăm să transmiteţi orice întrebări şi solicitări la adresa de email mefin@mefin.ro.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co