Actualitate

Din Consiliu adunate…

Cere şi ţi se va da…
cât se poate

Din totalul bugetului local, consilierii au alocat 140.000 de lei, la capitolul „Transferuri culte”, fiind consultaţi şi preoţii în privinţa repartizării sumelor.
Au primit câte 14.875 de lei parohiile „Adormirea Maicii Domnului” (pentru construirea unui Centru de Asistenţă Socială de Zi), „Sf. Mc. Dimitrie” (pentru încheierea lucrărilor de pictură şi amenajarea curţii şi gardurilor şi pentru restaurarea Capelei Hernia), „Naşterea Maicii Domnului” (pentru consolidarea şi refacerea acoperişului bisericii parohiale), „Sf. Treime” (pentru turla centrală), „Sfinţii Voievozi” (pentru continuarea unor lucrări de construcţii) şi capela „Sf. Pantelimon” (pentru construirea în curtea Spitalului Municipal a capelei propriu-zise). Parohia „Sf. Nicolae” a primit 29.750 de lei pentru pictura murală monumentală, pe o suprafaţă de 200 mp, plus alte lucrări; parohia Romano-Catolică a obţinut 12.000 de lei pentru lucrări de reparaţii şi întreţinere, iar bisericile Adventiste de Ziua a Şaptea au primit câte 3.000 de lei fiecare. Toate sumele alocate de către Consiliul Local Câmpina se vor da eşalonat până la sfârşitul anului 2011.

Creşte din nou
preţul apei

Consilierului Gheorghe Tudor şi-a manifestat supărarea în şedinţa Consiliului Local, cu privire la majorarea preţului apei de la 2,49 de lei, la 3,72 lei mc, începând cu 1 februarie. „Ce le spunem noi acum oamenilor? Că suntem simpli spectatori şi că alţii decid pentru Câmpina?! Că HidroPrahova stabileşte de acum înainte preţurile, iar noi trebuie să acceptăm ceea ce ni se impune?! Şi dacă tot au decis să scumpească apa, măcar puteau să facă asta în două trepte, nu aşa brusc”, a spus Gheorghe Tudor. Secretarul Primăriei Municipiului Câmpina, Paul Moldoveanu, a explicat această situaţie: „La ultima sau penultima şedinţă s-a aprobat strategia de tarifare a serviciilor de apă potabilă şi apă uzată. Această strategie a dus într-adevăr la majorarea tarifelor de apă, începând cu 1 februarie 2011. Se doreşte uniformizarea preţurilor pe întreaga societate HidroPrahova. Această strategie a fost aprobată de către Consiliul Local, în acelaşi timp şi de către Asociaţia de Dezvoltare Interurbană (ADI) Prahova, ocazie cu care s-a specificat că nu mai este necesar ca aceste preţuri să fie stabilite de fiecare consiliu local”. ADI derulează o investiţie cu fonduri europene împreună cu HidroPrahova, privind sistemul de apă şi canal.
Prin proiectul de hotărâre supus aprobării Consiliului Local se doreşte delegarea gestiunii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare către societatea HidroPrahova.
„Nici eu nu sunt de acord cu această variantă de majorare a preţului. Dar vreau să ştiţi că, în calitate de primar, mă vor chema să semnez contractul de delegare a gestiunii. Şi dacă acest contract nu va fi similar celui mai vechi, aprobat de Consiliul Local, nu voi semna nimic. În ceea ce priveşte preţul, ne-au păcălit, ăsta e adevărul!”, a ţinut să precizeze şi primarul Horia Tiseanu. Astfel, vrând, nevrând, consilierii au aprobat acest proiect.

2.000 de lei
pentru un cântec

Dacă unii consilieri şi-au arătat virulenţa în privinţa scumpirii preţului la apă, în schimb, la proiectul privind alocarea unor sume de bani pentru susţinerea financiară a unor manifestări culturale, artistice şi educative organizate de către Consiliul Local pentru anul 2011, lucrurile nu au stat la fel. Cu uşurinţa cu care au aprobat 250 de lei pentru sărbătoarea de 1 decembrie – Ziua Naţională a României, 250 de lei pentru un simpozion dedicat marelui poet Mihai Eminescu, la fel au aprobat alocarea a 2000 de lei pentru un concurs de creaţie având ca temă… Imnul Municipiului Câmpina. Se doreşte un cântec reprezentativ pentru un oraş în care se pare că s-au rezolvat toate problemele, cel puţin în domeniul culturii, astfel încât, 2.000 de lei se dau în unanimitate de voturi.
Grupaj realizat de
Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co