Actualitate

Dezbatere publică fără… public

calea-dacieiLa dezbaterea publică pe marginea bugetului local al municipiului Câmpina, care a fost programată săptămâna trecută, nu s-a prezentat niciun localnic! Aşa se face că autorităţile au discutat între ele. Primarul Horia Tiseanu are deja, stabilite priorităţile pentru 2013.

Totodată, pe marginea bugetului local nici nu a fost primită vreo sesizare din partea contribuabililor câmpineni. În cadrul întâlnirii care a avut, totuşi, loc, au fost prezenţi unii dintre consilierii locali, personal din cadrul Primăriei Câmpina şi reprezentanţi ai presei locale. „Am organizat această dezbatere la solicitarea Filialei Judeţene a Uniunii Generale a Industriaşilor din Ploieşti. I-am invitat în scris, dar nu au venit astăzi. Proiectul de buget a fost afişat pe site-ul Primăriei, la avizierele Primăriei…, deci au fost întrunite toate condiţiile prevăzute de Legea Transparenţei Decizionale”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpina, mariana Pătraşca.
Dincolo de proiectul de buget, primarul municipiului Câmpina nu este încântat de suma primită de la Consiliul Judeţean Prahova, mai ales că alte localităţi, cu populaţie redusă, comparativ cu municipiul său, au primit o sumă mult mai mare. „Sunt nemulţumit de acordarea unei sume de 300.000 de lei. Pentru oraşul Sinaia, de exemplu, s-a acordat o sumă de 1,4 milioane de lei. Cred că raportat la numărul de locuitori şi la suprafaţa localităţii ar fi trebuit să primim o sumă mai mare de bani, pentru că fiecare localitate are nevoie ca să facă lucrări”, a declarat primarul Câmpinei, Horia Tiseanu.

Infrastructură

Cu toate că suma primită de la Consiliul Judeţean nu este una foarte mare, primarul Horia Tiseanu are planuri mari în ceea ce priveşte dezvoltarea şi înfrumuseţarea municipiului în 2013. În fruntea listei se află  “Proiectul Calea Daciei”, care i-a adus acestuia probleme cu Ministerul Dezvoltării Regionale. „Pentru acest proiect aşteptăm o rambursare cu o valoare de aproximativ o sută de miliarde de lei vechi. Din păcate, aceste fonduri n-au fost acordate de Ministerul Dezvoltării, deşi suma pe care o discutăm cu dumnealor este de aproape 30 de miliarde, pe care doresc să ne-o oprească dânşii, ca şi corecţie”, a explicat Horia Tiseanu.

Preocupare eco
Al doilea proiect de maximă importanţă pentru primar este reabilitarea ecologică a Lacului Peştelui. “Lucrările merg bine, avem deja facturi foarte importante prezentate de firma constructoare… Până acum sumele au fost rambursate, deci Ministerul Mediului, de data asta, ne-a acordat sumele, atât cât am cerut, sperăm să continue acest proiect şi să nu avem sincope”, a declarat Horia Tiseanu.
Un al treilea proiect de aplicat în acest an constă în amenajarea unor spaţii verzi în centrul oraşului şi modernizarea parcurilor. “Zonele verzi centrale constituie un capitol foarte important şi în acest an am dori să reabilităm, să modernizăm, piaţeta de la Ceas care conţine şi spaţii verzi şi, spaţiul verde de mică dimensiune care înconjoară parcarea centrală, dar şi Parcul Trandafirilor, care lumea nu prea ştie unde este… Este pasajul situat lângă notariat”, a spus primarul Horia Tiseanu.
Tot în 2013, autorităţile vor să continue proiecte ca: reabilitarea termică a blocurilor, înfiinţarea Casei Căsătoriilor, modernizarea serei floricole şi construirea unor blocuri de necesitate. Elena TOMA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co