Actualitate

Dezbatere publică – reabilitare batal

Săptămâna trecută a avut loc o dezbatere publică în cadrul Primăriei Câmpina, pe tema reabilitării batalului de pe strada Lacul Peştelui.

La această întâlnire au fost prezenţi primarul Horia Tiseanu, funcţionari din Primăria Câmpina, din cadrul Biroului de Integrare Europeană, reprezentanţi ai firmei care promovează proiectul. Pentru acesta, municipalitatea locală a obţinut fonduri europene în valoare de 10,26 milioane de lei fără TVA, banii venind de la Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul POS Mediu. „La nivel naţional, se pune deja problema preluării de către administraţiile locale sau judeţene a siturilor poluate istoric şi reabilitarea lor cu fonduri europene. Deci, s-ar putea ca, mai devreme sau mai târziu, să fim nevoiţi noi, ca administraţie locală, să preluăm batalele Rafinăriei şi apoi să accesăm fondurile de mediu pentru reabilitare. Sunt lucrări mari, de durată şi care necesită fonduri importante”, a declarat primarul Horia Tiseanu.

Interes scăzut
Din păcate, la dezbatere nu au participat din partea cetăţenilor decât două doamne care locuiesc pe strada Fabricii, în apropierea batalului ce va fi reabilitat, în ciuda faptului că s-a promovat această întâlnire prin distribuirea de pliante, în zona respectivă. Probabil, oamenii au devenit neîncrezători, de-a lungul timpului, în ceea ce priveşte implicarea autorităţilor în reabilitarea acestor  zone poluate. În momentul de faţă, acest proiect este singurul din ţară de o asemenea anvergură, reuşind să obţină finanţarea din fonduri europene. Termenul de finalizare este fixat pentru începutul anului 2013. La nivelul ţării, sunt 1.000 de situri poluate istoric, în judeţul Prahova existând 38, iar în Câmpina 17. Dintre cele 17 situri, doar cel de pe strada Lacul Peştelui aparţine Primăriei Câmpina, fiind şi singurul din ţară care intră în reabilitare, prin acest proiect-pilot. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co