Actualitate

Destinul a 110 suflete…

adapost-cainiÎn urma unui proces care a durat şapte ani, Primăria Câmpina a câştigat terenul şi clădirile unde îşi desfăşura activitatea Fundaţia pentru Protecţia Câinilor Comunitari. Săptămâna trecută s-a făcut atât predarea clădirilor, cât şi predarea câinilor.

„Sunt 110 câini pe care noi i-am strâns la cererea Primăriei din Câmpina, ei au achitat sterilizarea şi vaccinarea lor, dar acum trebuie să-i preia, pentru  sunt câinii lor. Vrem să vedem ce logistică au, cum cred că pot hrăni aceşti câini. Am înţeles că singura lor sursă de hrană rămâne Şcoala de Poliţie, de unde am luat şi noi, dar trebuie să menţionăm că sâmbăta şi duminica ei nu dau mâncare, în vacanţe la fel. Sunt zile în care mâncarea nu este suficientă şi noi o suplimentăm cu mâncare uscată”, a declarat administratorul de la Fundaţia pentru Protecţia Câinilor Comunitari, Antonia Crăciun.
Primăria va beneficia de tot sprijinul fundaţiei, rămânând, însă, teama de eventualele abuzuri. „După lunga experienţă pe care o avem cu Primăria, nu avem încredere în ei. Ne este frică să nu păţească ceva aceşti câini. Dacă ei vor dovedi că sunt de bună credinţă şi vor colabora cu noi, îi vom ajuta cu mare plăcere”, a mai spus Antonia Crăciun. Câinii au beneficiat de un tratament deosebit, într-o clădire cu sală de operaţie şi sală de recuperare, în care s-au făcut multe investiţii.

În sarcina Primăriei Câmpina
Primăria va fi cea care va avea grijă de câinii fără stăpân, până când Consiliul Local va stabili care va fi modalitatea de gestionare a acestei probleme. „Ca preşedinte al comisiei, numită prin dispoziţia primarului, am avut sarcina să preluăm adăpostul care ne-a fost restituit de către instanţa de judecată. S-a executat, de bună voie, o sentinţă judecătorească. În ceea ce priveşte hrana, pentru o perioadă relativ scurtă, la bugetul Primăriei bănuiesc că nu este o problemă. De asemenea, vom găsi şi logistica necesară, trei, patru oameni, să asigurăm hrana lor zilnică. Vom purta discuţii şi cu medicul veterinar, pentru asistenţă medicală”, a declarat şeful Serviciului Juridic al Primăriei Câmpina, Iulian Anton.  La rândul său, primarul municipiului a fost dezamăgit de ce a găsit la adăpost. „Sunt foarte dezamăgit, am găsit un adăpost prost îngrijit, în care au rămas doar nişte resturi textile, este mizerie în camere…, nu ştiu ce s-a întâmplat cu câinii, cum au fost îngrijiţi înainte, dar, în acest moment, adăpostul arată jalnic”, a declarat Horia Tiseanu.
În ceea ce-i priveşte pe poliţiştii comunitari, câinii nu-i cunosc şi unul dintre ei a fost deja muşcat de trei ori. Patrupedele care sunt încă pe străzile municipiului Câmpina nu-şi vor găsi un adăpost înainte ca serviciul public de gestionare a câinilor să se pună pe picioare.Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co