Actualitate

Descindere la “Austrianu”

Săptămâna trecută, oamenii legii au executat şapte percheziţii domiciliare, în Prahova şi Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări infracţionale ai căror membri sunt suspectaţi de săvărşirea mai multor infracţiuni de falsificare a actelor unor autoturisme şi şantaj.

În capul listei suspecţilor se află “Austrianu”, un cunoscut interlop ploieştean. „75 de poliţişti din cadrul IPJ Prahova şi DGPMB, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, au executat şapte percheziţii domiciliare – şase în locaţii din Prahova şi una în Bucureşti. Descinderile au fost organizate la imobilele a şase persoane suspectate de comiterea unor înşelăciuni şi falsificarea de acte pentru autovehicule, fapte comise în cursul anului 2011. De la domiciliile suspecţilor au fost ridicate: un autoturism de lux, înscrisuri, bijuterii, ceasuri, telefoane mobile, obiecte tăietor înţepătoare, care urmează a fi folosite pentru realizarea probatoriului dosarelor penale aflate în cercetare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, ag. princ. Raluca Brezeanu.

Alte ilegalităţi
Cu ocazia percheziţiilor au fost scoase la lumină şi alte nereguli: furt de gaze şi curent electric. „S-au constatat branşamente ilicite la energie electrică, gaze şi apă, motiv pentru care societăţile comerciale furnizoare au procedat la debranşarea imobilului, ridicarea aparatelor de contorizare şi întocmirea actelor premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat”, a mai adăugat ag. princ. Raluca Brezeanu.
Anchetatorii cred că, la ora actuală, este vorba despre un prejudiciu de circa 150.000 de euro.
“Austrianu” este o cunoştinţă mai veche a oamenilor legii. Acesta împreună cu unii membri ai familiei sale, a fost cercetat, în 2009, pentru 22 de cauze penale de înselăciune, ameninţare, tâlhărie şi furt. A scăpat, însă, basma curată. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co