Actualitate

Deputatul Florin Anghel – între discreţie şi inserţie politică

Deputatul PDL Florin Anghel, pare să fi intrat de ceva vreme, într-un con de umbră. Mai mult decât discret, ocoleşte ieşirile publice, mai ales în relaţia cu presa. Cu toate acestea, activitatea sa politică este destul de intensă, cel puţin în ceea ce priveşte viaţa municipiului Câmpina. De curând a acceptat să poarte o discuţie pe aceste teme, scoţând la lumină o serie de acţiuni la care participă şi prin care influenţează anumite decizii la nivelul judeţului şi chiar al Câmpinei. Din discuţie au reieşit pe de o parte atât nemulţumiri legate de munca parlamentară dar şi satisfacţii în ceea ce priveşte activitatea sa politică.

Un proces legislativ atins de vicii
Pornind de la cele 13 propuneri legislative, iniţiate împreună cu alţi colegi de partid, unele respinse, altele aflate la comisii, deputatul Florin Anghel a descris mecanismul greoi, subliniind dificultăţile de care se loveşte în demararea unei iniţiative legislative, cu tot ce decurge de aici.
„Principiul constituţional spune că: Parlamentul legiferează şi Guvernul execută. Este exact, invers! Întotdeauna a fost aşa în România. Şi atunci, tot ce înseamnă legi, provin ca ordonanţe de urgenţă de la Guvern şi ele se votează şi devin legi, prin Parlament. Ceea ce mai rămâne sunt mărunţişurile, ca să spun aşa şi, trebuie să coagulezi mulţi oameni ca să ai şansa să treci mai departe, să treci de faza de proiect. Şi nu numai că trebuie să coagulezi mulţi oameni, dar trebuie să vorbeşti şi cu Guvernul. Deci, mai întâi se ia un punct de vedere de la Guvern, dacă are ceva împotrivă că vii cu o modificare legislativă, după care găseşti un număr de oameni cu care depăşeşti un număr substanţial de semnături ca să fii sigur că îţi trece, şi aşa mai departe. Practic, procesul legislativ, nu-i normal. Avem acest statut de parlamentar, conform Constituţiei, la care stau şi mă gândesc o săptămână, cum să modific o lege, mă duc la colegii mei, le povestesc despre ce e vorba. Întotdeauna, cine a condus Guvernul a fost în general, un şef de partid şi Guvernul avea majoritate în Parlament, tot pe partidul respectiv şi atunci, automat, Guvernul a „călărit” Parlamentul. În tot ceea ce este acolo, (cele 13 propuneri legislative-n.r.), cred că două le-am iniţiat eu, altele sunt iniţiate de alţi colegi, care vin să se convingă, să spună, uite, facem asta sau asta. Avem o iniţiativă care o să ne iasă până la urmă, cea legată de controlul online al votului, în sensul în care să nu poţi vota multiplu. Deci, ai votat odată. Când mai votezi încă odată, în aceeaşi secţie cu CNP-ul, cu acelaşi buletin, calculatorul să nu mai poată permite acest lucru. Nu e un lucru simplu. La nivel naţional trebuie să fie o reţea informatică, se lucreze într-o conexiune online. M-am bătut mult pentru asta şi chiar n-am avut şanse s-o trec în partid. Poate că nu e momentul, dar cred că reuşim până la urmă. Aici e vorba de voinţă politică. Până la urmă, se face. Am reuşit şi am făcut nişte teste. Am verificat atunci când a candidat doamna Câmpeanu pe Colegiul acela din Hunedoara. A funcţionat! A fost un test. STS este cel care îl implementează. Testul a funcţionat bine. Acum dacă s-a demonstrat că funcţionează bine, în mod normal ar trebuie să se aplice.”
Există şi intenţii bune
Legat de alte obiective propuse de a le atinge, vizând strict judeţul Prahova, implicit oraşul în care locuieşte, Câmpina, Florin Anghel a spus:
„Lucrurile concrete pe care le faci în momentul în care eşti la putere sunt cele legate de aducere de fonduri. Elena Udrea a gândit un Program Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. Statul nostru în momentul de faţă, nu are bani. Nevoile de dezvoltare sunt foarte mari. Relansarea economică poate să apară doar în situaţia în care apar nişte bani în economie. Şi atunci ea s-a gândit şi, s-a gândit foarte bine, să se împrumute acum şi să plătească din 2013 încolo, dar, să facă acum, nişte lucrări. E vorba de acest Plan Naţional de Dezvoltare al infrastructurii, care înseamnă lucrări de drumuri, cam 10 000 de km la nivel de ţară, pe două judeţe, nişte pachete valorice de vreo 100 de milioane de euro. Există o componentă mult mai mică, ca valoare, undeva la 1 miliard şi jumătate de euro pe partea de reţele de canalizare, de apă, în special în mediul rural şi mai există, până într-un miliard de euro, care va merge tot pe reţele de apă, canalizare şi amenajări de albii de râuri, la Ministerul Mediului. Toate acestea fac parte din Planul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. Aceste legi pe care noi le-am trecut prin Parlament, statuează chestiunea aceasta, adică, practic, grevează bugetele viitoare ale ţării cu nişte sume care trebuie plătite în contul lucrărilor care se fac acum. Vor fi şi lucrări de anvergură, care se vor simţi. Noi avem aici, pe colegiul meu, de exemplu, 7 km de asfaltări la Valea Doftanei, 4,5 km la Brebu, 4 km la Băneşti, 1,5 km la Proviţa de Sus, 1 km la Proviţa de Jos şi în Câmpina, într-adevăr, lucrare de anvergură, asfaltarea de la intrare la ieşire. Valoric, nu ştiu să spun, dar oricum, câteva milioane de euro, bune. Pachetul în care intră şi judeţul Prahova este un pachet mai mare pentru că are trei judeţe, Prahova, Ilfov şi Giurgiu şi are o valoare de 800 milioane de euro. Licitaţia este scoasă pe SEAP şi va avea adjudecări, cred că la începutul lunii iulie şi probabil, din septembrie vor fi demarate lucrările care cred că, vor fi terminate până la Crăciun.”
Florin Anghel nu cumpără spitalul de la Poiana Câmpina
Ţinând cont de vehicularea unor zvonuri legate de o implicare a deputatului Florin Anghel, mai puţin ortodoxă, în desfiinţarea spitalului de la Poiana Câmpina, l-am abordat şi în privinţa acestui subiect.
„În ultima perioadă de timp, ultimul an şi jumătate, m-am ocupat foarte mult de spital. Am adus nişte bani pentru modernizări şi se vede la fosta maternitate, unde s-a mutat secţia de recuperare de la Poiana Câmpina. Au mai fost nişte reparaţii prin spital. E o bârfă că am cumpărat spitalul Poiana, că l-am închis ca să-l cumpăr. E o întreagă nebunie! Nu am absolut nici o legătură cu asta! Spitalul s-a închis din considerente legate de ineficienţă. Nu ştiu ce se va face acolo. Ştiu că primăria vrea să scape cumva de el, pentru că este un activ al primăriei Poiana Câmpina. Ştiu că a urmat o licitaţie, să facă ceva, să-l închirieze, să-l vândă. Chiar nu ştiu. Ştiu că pe Mehedinţi nu-l interesează, să bage bani. Eu nu cred că Mehedinţi se va angrena în treaba asta. Acolo s-au făcut nişte investiţii prosteşti, nu meritau făcute. Spitalul acesta cere mulţi bani ca să-l faci…spital. Am gândit cu Alexandru Matei, managerul de la Spitalul Municipal Câmpina, problema mutării spitalului de la Poiana, pentru că practic, era o secţie a celui de la Câmpina. Partea de contagioşi am luat-o de aici şi am dus-o la Ploieşti, am eliberat spaţiul acela şi am adus secţia de la Poiana. Asta a fost gândirea, să facem spitalul eficient. O să fie chiar foarte profitabil în viitor, pentru că o să băgăm bani în aparatură laparoscopică. De ce? Pentru că CAS plăteşte pe bolnav rezolvat şi, cu cât îl rezolvi într-o perioadă mai scurtă, cu atât mai mult îţi rămân bani, pentru că, cota e fixă. Nu plăteşte zile de spitalizare ci caz rezolvat” a declarat Florin Anghel.
Mai câştigă PDL alegerile?
În privinţa şanselor partidului de guvernământ din care face parte, dacă va mai avea votul românilor pentru încă un mandat, Florin Anghel s-a arătat destul de realist, spunând:
„Dacă populaţia va înţelege că aceste măsuri de austeritate au fost luate, altfel că nu mai erau bani de pensii, nu mai erau bani de salarii, şansa există. Comparaţiile care se fac la televiziunile ostile sunt comparaţii anormale. Pentru că nu poţi compara banii care se duc într-o sală de sport cu banii de pensii! Dacă nu făceai o sală de sport, aveai bani de pensii. Astea-s prostii! Dar, mă rog, oamenii cred. Lucrurile sunt foarte complicate. Populaţia este în situaţia în care, i-a încercat pe toţi politicienii şi nici unii nu au avut performanţe. În momentul de faţă, populaţia va avea o mare problemă. Cu cine să voteze? Din motivul că absolut toţi, au dezamăgit-o. Eu nu cred că este pierdută bătălia. Dar pe o parte, va fi rău pentru ţară să câştige USL, bătălia, pentru că vor strica tot ce s-a realizat până acum, pe nişte baze foarte corecte. Toate reformele s-au făcut foarte bine dar cred că au fost prost explicate. Aici e o problemă.”   Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co