Cultura

Demonstraţie… populară!

demonstratie-populara-2Şcoala de arte şi meserii din Ploieşti a sărbătorit la Comarnic

Dorian Botoacă, primar Comarnic: „Sunt mândru că sunt primarul acestui oraş unde învaţă şi trăiesc aceşti minunaţi copii. Să vă trăiască, să ne trăiască! Este primul an în care am acordat tuturor Asociaţiilor de pe raza localităţii câte o sută de milioane. În condiţii de criză, bani mai puţini!”
Nu sunt bani, este criză, şi, cu toate acestea, tinerii care vor să „îmbrăţişeze” muzica populară se pare că au tot sprijinul din partea autorităţilor locale din Comarnic. Dovadă clară stă manifestarea care a avut lor miercuri seară.
Adriana Bălănică, cea care are în grijă Asociaţia Cultural-Educativă „Zestrea Carpaţilor”, este cea care a „pus la punct” organizarea manifestării care a avut loc la Comarnic.
Adriana Bălănică: „Ca obiective, avem să promovăm cât mai mult oraşul prin tradiţie, prin cultură, să le oferim copiilor o activitate extraşcolară care să le creeze posibilitatea de a-şi face cunoştinţe în mai multe domenii.”
Printre cei care au fost prezenţi la manifestarea de la Comarnic s-a numărat şi directorul Centrului Judeţean de Cultură Prahova, care s-a bucurat să vadă atâţi copii care mai iubesc muzica şi dansul popular românesc.
Constantin Manolache, directorul Centrului Judeţean de Cultură Prahova: „Un festival este un sfârşit de an şcolar al secţiei Şcolii Populare de Arte a judeţului Prahova la Comarnic. Este vorba, în primul rând, de clasa de dans popular, ce are un număr suficient de mare de copii pe care i-am şi văzut cum au evoluat. De la copii de grădiniţă, clasele primare şi până la absolvenţi de liceu. În afară de această clasă, există şi o clasă bună de canto popular, condusă de profesori specializaţi în domeniu, care au făcut tot ceea ce le-a stat în putere ca, în câteva luni de zile, să scoată în spectacol tineri, copii, buni interpreţi de muzică populară.”
Muzică dans şi multă distracţie! Aşa poate fi catalogată închiderea anului la Şcoala Populară de Arte şi Meserii Ploieşti şi premierea copiilor ce activează în cadrul Ansamblului „Floricica”. Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co