Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Daniela Asanache: „Toată lumea poate practica golf!”

Daniela Asanache s-a născut pe 3 mai 1969, în localitatea Babadag, judeţul Tulcea. După ce a absolvit facultatea de Drept din cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”,  a plecat în SUA, absolvind cursuri de politică şi cultură americană la Universitatea Harvard din Boston. Îşi susţine masteratul în MBA, apoi doctoratul în Drept, la Universitatea Honolulu din Hawaii. În aceeaşi perioadă a stabilirii sale în SUA, reuşeşte să-şi ia licenţa de pilot comercial pentru avioane cu două motoare, pilot de helicopter şi pentru instrumente de zbor. Urmează mai departe un curs de golf doi ani, la Asociaţia Jucătorilor Profesionişti a SUA, inclusiv reguli dejoc, managementul turneelor şi marketing. În prezent, conduce Clubul de Golf „Lac de Verde” din oraşul Breaza.

Reporter: Cum aţi ajuns să fiţi legată de acest sport deosebit?
Daniela Asanache: În Hawaii, toată lumea practică golful, deci l-am învăţat şi eu. Unul dintre acţionarii Clubului de golf m-a contactat, fiind prieteni de familie, şi m-a întrebat dacă sunt interesată să administrez un club de golf. Sunt legată de ţara mea, de familie şi am considerat că mi s-a dat cel mai frumos şi potrivit motiv să mă întorc acasă. Am venit cu profesorul meu de golf Ronald Castillo, care, în decurs de o săptamâna a oferit trainig celor 12 tineri intervievaţi, pentru a lucra la această firmă, buni cunoscători de limba engleză.
După aceasta, a fost nevoie de asistenţa şi supravegherea mea la lucrările de construcţie ale  terenului de golf şi Club House-ului.

Reporter: Cine poate avea acces în acest club?
Daniela Asanache: Noi spunem că nu este un club cu acces limitat. Toată lumea are acces. Nu contează vârsta, religia, averea pe care fiecare individ o are. Toată lumea poate practica golf! În acest moment avem o sută de membri individuali iar companiile membre sunt în jur de treizeci.

Reporter: Brezenii sunt atraşi de acest loc select?
Daniela Asanache: Brezenii vin pentru sărbătorile de iarnă, pentru evenimente de familie, petreceri. Unii au devenit membri ai clubului având case de vacanţă în oraş.
Am pierdut câţiva dintre membri vechi, pentru că Bulgaria are un teren de golf mai larg, mai performant,însă nu atât de frumos ca terenurile noastre de golf.
Acum, în România, golful e practicat de o nouă generaţie, care se pregăteşte pentru concursurile viitoare. Ceilalţi jucatori, precum Cataramă, Negriţoiu, nu mai sunt membrii, se înscriu însă, la campionatele internaţionale şi naţionale, ale cluburilor din România.

Reporter: Este totuşi, un joc al celor bogaţii, acest sport. Cum se poate întreţine o astfel de afacere doar cu o sută de membri, botezuri sau nunţi? Sunt percepute taxe consistente?
Daniela Asanache: Dacă în anii trecuţi, o taxă de membru anuală era de 2.000 de euro, astăzi, taxa anuală pentru o persoană este de 800 euro. Companiile plăteau 5.000 de euro taxa de legitimaţie anuală, cu dreptul să  organizeze un campionat de golf la club, să-şi promoveze serviciile şi produsele, amplasând bennere publicitare .Astăzi dispunem de contracte barter şi cereri din partea, firmelor pentru organizări de evenimente team building, desemeni tarifele de cazare s-au schimbat substanţial de la 300 lei camera, la 170 camera. S-au înmulţit cererile de ofertă pentru evenimente de familie, precum nunţi, capacitate maximă 250 pers.

Reporter: Când s-a organizat ultimul campionat de golf?
Daniela Asanache: Cupa Membrilor, care s-a desfăşurat în noiembrie 2010. Majoritatea membrilor clubului locuiesc în Breaza. A fost invitat ca jucător, domnul Segărceanu, cunoscutul tenisman.

Reporter: Este o afacere bănoasă, acest club de golf, privind lucrurile în ansamblu?
Daniela Asanache: Depinde cum priveşti lucrurile. Am fost primul club de golf care a promovat acest sport şi care a depus eforturi considerabile pentru recunoaşterea lui. Având acum o anumită  experienţă, consider că buna funcţionalitate a clubului constă în faptul că trebuie să ai o echipă de oameni foarte bine pregătită profesional, care sa fie îndrăgostită de acest sport unic.

Reporter: Acest sport, golful, este o lume a bărbaţilor?
Daniela Asanache: Pentru că o femeie este preşedintele acestui club, multe doamne şi-au încercat forţele de a învăţa acest sport, cum ar fi cunoscuta gimnastă Corina Ungureanu, doamna Mema, doamna Sfrija, doamna Vasilescu şi doamna Sima, doamna Marinescu, şi lista poate continua. Sunt doamne frumoase, înţelepte şi ambiţioase, care nu renunţă la jocul pe teren, decât la scorul dorit.

Reporter: Politicienii v-au călcat clubul?
Daniela Asanache: Cred că foarte mulţi politicieni au vizitat clubul , nu le cunosc numele şi nu mi-au cerut date despre calitatea de membru. Eu sunt mulţumită pentru că toată lumea, atunci când vine, doreşte să se relaxeze şi să nu vorbească deloc despre politică.

Reporter: Ministrul Dezvoltării Regionale şi al Turismului, Elena Udrea, nu a fost interesată de acest club?
Daniela Asanache: Am invitat-o pe doamna ministru să viziteze clubul şi facilităţile sale, dar până acum nu a dat curs invitaţiei. Sper ca într-un viitor apropiat, golful să fie mai bine promovat, acest lucru fiind precum cartea de vizită a unei ţări.

Reporter: Care au fost cei mai importanţi oameni care v-au vizitat clubul?
Daniela Asanache: Clubul a găzduit ambasadori, miniştri de stat, companii renumite internaţionale ca: Procter & Gamble, BMW, Maseratti, Marriot, Danone, Nesttle, Tarom, Air France, Nikon, Austrian Airlines, Puma, Carrefour, Hofigal, Carlsberg, Petrom,Toshiba, HP, IBM. Şi cel mai important lucru este că Lac de Verde este singurul club de golf care oferă lecţii gratuite copiilor din Prahova şi organizează campionate de golf pentru juniori.

Reporter: Clienţii pe care îi aveţi aparţin unei lumi aparte, a afacerilor în general. Stilul lor de relaxare, să zicem, a creat vreodată probleme?
Daniela Asanache: Avem musafiri aroganţi, care consideră că Lac de Verde este un loc arogant.
Însă, clubul este funcţional atât pentru şedinţele organizate de catre bancheri, până la evenimente de companii cu 300 angajaţi, care vor să se plimbe cu bicicleta,să doarmă pe iarbă şi să stea la un picnic sau mirese care dansează pe gazon, până la ospătari care servesc cu mănuşi albe pe terenul de golf, şampanie şi whisky în frapiere, de la elicopterul care aterizează pe teren până la familia cu copii, care se odihneşte pe aleea de plante medicinale.

Reporter: Ce proiecte aveţi în vedere pentru dezvoltarea clubului?

Daniela Asanache: Aşa cum e normal,dorim dezvolatea terenului de golf la 18 cupe, fiind în căutarea unui parteneriat cu o companie internaţională, care doreşte promovarea şi dezvoltarea acestui sport. Carmen NEGREU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co