Cultura

Daniel Iancu… la Câmpina: Vine valul… îmi ia calul!

daniel-iancu-1Atmosferă relaxată, muzică bună, versuri cu dublu înţeles şi un permanent dialog cu publicul. Zâmbete, aplauze şi comentarii acide la adresa subiectelor pe care le vedem în fiecare zi la televizor. Adică… Daniel Iancu! Sosit într-un club din Câmpina, la mai bine de 20 de ani de la ultimul recital, susţinut pe scena Casei Tineretului, Daniel Iancu a spus că, din păcate, versurile lui, sarcastice pe alocuri, se potriveau şi acum 20-25 de ani şi că se potrivesc şi astăzi.
Daniel Iancu: „Îmi pare rău că versurile mele se potrivesc atât de bine cu ce se întâmplă la nivel politic. Aşa s-a potrivit şi tema din cântecul „Vine valul, îmi ia calul”. Acum se întâmplă ce se întâmplă pe scena politică şi se potriveşte perfect cu versurile pe care le-am scris acum câtăva vreme. Românul face haz de necaz; câtă vreme ştim să trecem peste necaz cu uşurinţă şi cu zâmbetul pe buze, nu e totul pierdut.” Muzica şi, mai ales, versurile lui Daniel Iancu au prins la publicul câmpinean. Artistul şi-a făcut prieteni noi printre spectatori, dar a fost un prilej bun de a se întâlni şi cu cei pe lângă care trăia atunci când s-a apucat de cântat. Adi Barbacaru – „Aţă”: „Unele cântece sunt compuse în anii ’80 şi au aceeaşi relevanţă. Dacă o să le ascultaţi, o să vedeţi că mesajul lor este actual, iar Daniel a fost întotdeauna implicat în viaţa de zi cu zi, pe lângă melodiile lui de dragoste care sunt absolut fenomenale. E cea mai bună metodă, cu privire la clasa politică, de a aborda problema, cu un pic de ironie, un pic de umor, cu inteligenţă şi cu speranţa de a fi mai bine.”
Au fost două ore de distracţie, de voie bună. Daniel Iancu a cântat, publicul a cântat şi a primit promisiunea că se va întâlni curând cu artistul, care în viitorul apropiat va lansa un nou album.Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co