Imobiliare Valea Prahovei
Politica

D’ale bugetului…

Senatorul Georgică Severin a prezentat, săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, o serie de probleme pe care le ridică, în opinia sa, proiectul bugetului de stat pe 2012, care urma să fie votat la începutul acestei săptămâni, în Parlament.

Senatorul Severin a anunţat că USL se va opune acestui proiect, din cauza mai multor semne de întrebare pe care le ridică. Unul dintre acestea este faptul că nu se alocă bani pentru organizarea alegerilor, nici locale, nici parlamentare. „Deşi avem un an electoral important, în bugetul României, care v-a fi supus spre vot Parlamentului luni 12 decembrie, nu există alocat niciun ban pentru desfăşurarea alegerilor. Aceşti bani se vor da din fondul aflat la dispoziţia primului ministru. Şi-atunci, unde este economia bugetară pentru comasarea alegerilor?”, se întreba senatorul Georgică Severin.
În altă ordine de idei, acesta a mai pus pe tapet şi alte puncte sensibile din proiectul de buget al României, cum ar fi „creşterea cu 60% a bugetului ANI, al parchetelor şi serviciilor de informaţii, în vreme ce, spre exemplu, bugetul Autorităţii Electorale Permanente scade cu 20%; majorarea contribuţiei României la FMI cu 900 milioane euro, fără ca această sumă să se regăsească în proiectul de buget; se înregistrează creşteri semnificative la bugetele propuse pentru ministerele Mediului, Culturii şi Sănătăţii, toate conduse de reprezentanţi ai UDMR, şi pentru Ministerul Apărării, condus de un reprezentant al UNPR, ceea ce vorbeşte de la sine despre politizarea bugetului, folosit ca armă de şantaj”.

Comentariu despre demisii
În plan judeţean, senatorul Georgică Severin a comentat disensiunile apărute la nivelul organizaţiei PNL Prahova, în urma cărora preşedintele Adrian Semcu a demisionat din funcţie, fiind acuzat că ar fi avut tendinţe de colaborare cu cei din PDL.
„Ar trebui să existe o acţiune comună cu PNL, astfel încât reprezentanţii ambelor partide, PSD şi PNL, să acţioneze unitar şi să se delimiteze de conducerile PDL din administraţiile locale. Iar această delimitare nu poate fi reală decât prin demisie. Ţin să subliniez că este doar părerea mea, personală, şi nu s-a discutat în cadrul PSD sau al USL o astfel de strategie”, a declarat Georgică Severin
La prima vedere, poate părea chiar onorantă o astfel de decizie. Numai că, aşa cum stau lucrurile în municipiul Câmpina, de exemplu, unde se ştie că în spatele politicienilor există oameni puternici de afaceri, e interesant de văzut dacă demisionează viceprimarul Ion Dragomir. Totuşi, în politică, niciodată să nu spui… niciodată! Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co