Cupa „Valea Prahovei”, în vitrina Primăriei Buşteni
Miercurea trecută, într-o atmosferă extraordinară şi un timp splendid pentru fotbal, la baza sportivă a hotelului Alexandros din Buşteni s-au desfăşurat finalele primei ediţii a competiţiei fotbalistice (cu jucători peste 30 de ani) “Cupa Valea Prahovei”.
În deschidere a avut loc finala pentru locurile 3–4. Caraimanul Buşteni a învins cu scorul de 9-5 Poliţia Câmpina şi a prins ultimul loc al podiumului. Trofeul primei ediţii a acestei competiţii a mers la Primăria Buşteni, echipă care a învins categoric Primăria Câmpina.
Caraimanul Buşteni – Poliţia Câmpina 9-5 (3-3)
Partida inaugurală a regatului fotbalistic ce a avut loc la Buşteni, pe cocheta arenă a hotelului Alexandros, a adus faţă în faţă pe învinsele din semifinalele ce au avut loc la Câmpina, adică Poliţia Câmpina şi Caraimanul Buşteni. Prima repriză a fost extrem de echilibrată şi s-a terminat cu scorul de 3-3. A urmat repriza secundă, în care buştenarii, obişnuiţi cu mingea de sală, s-au desprins la trei goluri (6-3) care au fost decisive pentru stabilirea învingătoarei, cu toate că jucătorii Poliţiei Câmpina au depus toate eforturile pentru a se apropia de adversari. A fost în zadar, Caraimanul câştigând cu 9-5 şi locul III în prima ediţie a competiţiei.
Brigada de arbitrii formată din Ciprian Geambazu (Buşteni) şi Mihai Ponici (Câmpina) a asigurat buna desfăşurare a ambelor finale.
Poliţia Câmpina – Ion Stoian – Marcel Bălan, Marius Bucătaru, Adrian Toader, Robert Banu, Sebastian Stanulescu, Dragoş Ionescu. Pe parcursul jocului au evoluat Florin Boldojar, Gheorghe Dobre, Liviu Buzoianu şi Florin Stanciu, încurajaţi de pe margine de comandantul lor Romeo Văsâi.
Caraimanul Buşteni: Ciprian Stăicuţ – Vasile Berbec, Ion Moja, Viorel Andrieşanu, Valentin Marina, Cosmin Teodorescu, Gheorghe Iosif. Au intrat în timpul jocului şi Daniel Ştefănoiu, Nicolae Alexe, Ion Voicu şi Gabriel Necula.
Primăria Buşteni – Primăria Câmpina 12 – 5 (6 – 2)
După jocul care a stabilit locurile 3-4, a urmat mult aşteptata finală dintre Primăria Buşteni şi Primăria Câmpina. Partida a avut un debut de excepţie, lovitura de începere fiind dată de invitatul special al acestei ediţii inaugurale, fostul pugilist de renume mondial Ion Alexe. Echipa din Buşteni a început perfect jocul şi cu un jucător în zi de graţie, Emanoil Savin, a reuşit să marcheze gol după gol şi conducea la un moment dat cu 4-0, iar inimoasa galerie din Buşteni striga cunoscuta lozincă “OPRIŢI MĂCELUL!”.
Trebuie să subliniem că diferenţa poate nu era aşa de mare dacă jucătorii câmpineni ştiau să joace cu minge de sală, balon care pentru ei a fost o noutate. Dar asta nu a fost o scuză, pentru că echipa lui Savin este imbatabilă, la acest tip de sport neavând, practic, adversar.
La finalul primelor 30 de minute, scorul a fost 6-2 şi se părea că repriza a doua va fi un galop de sănătate pentru buştenari, care au jucat în mare vervă şi la scorul de 10-3 au făcut şi demonstraţi de virtuozitate. Vioara întâi a fost Emanoil Savin, dublat de Berbec şi Vişan.
Scorul final a fost 12-5 şi echipa primăriei Buşteni a intrat în posesia trofeului. Colegii din Câmpina s-au clasat pe locul doi şi au promis că la viitoarea ediţie vor avea o altă evoluţie, pentru că vor să descopere tainele jocului cu mingea de sală.
A urmat o seară memorabilă, unde boxerul Ion Alexe, alături de primarul Buşteniului, a premiat echipele, oferindu-le un rând de echipament sportiv de cea mai bună calitate – pe care multe echipe din prima ligă şi l-ar dori-, mingii de fotbal pentru sală, cupe, diplome, artificii şi şampanie.
Toate echipele, alături de suporteri, au fost invitate, apoi, la Complexul turistic Gura Diham, pentru a ciocni un pahar de şampanie.
Finaliştii
Primăria Buşteni: Cătălin Aldea – Mirel Totpal, Nae Alexe, Cornel Vişan, Ovidiu Clinci, Viorel Berbec şi Emanoil Savin. Au intrat pe parcurs Sorin Ţoc, Dumitru Machiţescu, Lucian Cojocaru şi Mihai Rus.
Primăria Câmpina: Marian Rusu – Daniel Telegescu, Dan Căpăţână, Ciprian Vintilă, Adrian Bărănescu, Lucian Draghia, Marius Motronea. Au mai fost introduşi Ionuţ Nichifor, Constantin Dumitraşcu, Adrian Pârvu, Augustin Bucur şi Laurenţiu Vlad. Cristian SBARNEA