Politica

Cum se împarte bugetul…

Săptămâna trecută, organizaţia PDL Câmpina, condusă de primarul Horia Tiseanu, a susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia s-au prezentat, ca de obicei, problemele administraţiei locale, pornind de la bugetul pe 2012.

Liderul PDL a motivat acest lucru, prin faptul că organizaţia politică pe care o conduce deţine majoritatea, prin cei 11 reprezentanţi în Consiliul Local, şi în acest context consideră, firească prezentarea problemelor administraţiei locale de la sediul organizaţiei PDL. „După cum aţi observat, în ultima vreme am avut conferinţe de presă mai rar, pentru că am considerat că trebuie să prezentăm, în primul rând, informaţiile importante, politice, respectiv administrative, dacă au un punct de plecare politic, şi nu să facem tot felul de discuţii, pe diferite teme neinteresante, aşa cum se întâmplă la alte partide care, de multe ori, fac conferinţe de presă doar de dragul de a face conferinţe de presă, de a vă vedea la ochi”, şi-a început Horia Tiseanu discursul, adresându-se jurnaliştilor prezenţi.
În continuare, acesta a prezentat propunerile pentru bugetul pe anul 2012, al municipiului Câmpina, buget planificat pentru discutare şi aprobare de către Consiliul Local, pe 14 februarie, într-o şedinţă extraordinară. Tot în şedinţa respectivă, după cum a spus edilul oraşului, sunt programate a se discuta şi propunerile venite din partea cetăţenilor sau a unor factori de decizie din instituţii publice.
„Având majoritatea în Consiliul Local, noi ne asumăm acest buget şi dorim ca şi cetăţenii să înţeleagă că lucrările pe care vrem să le facem, în perioada următoare, sunt gestionate de către PDL. Nu sună, poate, foarte bine, dar e răspunderea noastră pentru acest buget. Astfel că pentru suma totală a bugetului pentru 2012, am propus 91.673.000 de lei, venituri şi cheltuieli, pentru că aşa spune legea finanţelor publice locale”, a precizat Horia Tiseanu.

Unde se duc banii
Primarul şi preşedintele filialei PDL Câmpina a subliniat că 25 de milioane de lei, din cele peste 90 de milioane, reprezintă fondurile europene şi guvernamentale, atrase pentru investiţii. Din acest buget, se propune pentru capitolul
Sănătate o sumă de 1,6 milioane de lei, din aceşti bani beneficiind Spitalul Municipal – 810.000 de lei, pentru modernizare şi dotare- şi  Spitalul Voila – 400.000 de lei, pentru modernizare şi cofinanţarea unor programe derulate în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii-, plus diferenţa de 352.000 de lei, de care vor beneficia cabinetele şcolare; pentru cultele religioase, se alocă 200 000 de lei; 150.000 de lei pentru cluburi sportive şi fundaţii culturale; 288.000 de lei finanţare pentru Clubul Sportiv „Unirea”.
Acestea sunt doar câteva din capitolele bugetare către care se îndreaptă banii publici, aprobarea bugetului în ansamblu căzând în sarcina Consiliului Local.
De altfel, bugetul pare ca şi aprobat, ţinând cont de majoritatea PDL-istă la care făcea referire şi liderul politic, Horia Tiseanu, şedinţa extraordinară părând mai mult o formalitate. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co