Cultura

Creaţia mâinilor dibace…

Creativitate, imaginaţie, culorile şi secretele artei, toate şi-au avut finalitatea în târgul mâinilor dibace, desfăşurat în weekend la Câmpina, în parcul de la Ceas.

„Un târg de arte, de handmade, de vintage şi antichităţi. Sunt lucruri realizate manual, de către artişti, de către cei talentaţi, sunt tot felul de obiecte create de ei pentru a ne bucura nouă ochii şi sufletul”, a spus directorul Casei de Cultură „Geo Bogza”, Florin Dochia.
Bijuteriile, obiectele decorative, tablourile şi antichităţile au încântat privirile şi, bineînţeles, chiar au putut ajunge în casele vizitatorilor. „Am acte vechi, antichităţi, o carte… Sunt colecţionar şi negustor. Toată viaţa mea am adunat, deci toţi banii mei i-am băgat în artă; de 40 de ani adun”, a declarat unul dintre participanţii la târg. “Exponatele mele sunt dintr-o plastilină care se coace în cuptor, fimo, într-un întreg proces tehnologic… Lăcuite, iese aşa ceva… Sunt şi inele şi candele… Dacă aş spune care e mai aproape de sufletul meu, s-ar certa între ele; toate sunt… Pot spune că sunt copiii mei. Deviza mea este «orice, din orice», din orice pot să fac orice”, a spus o expozantă.
Pictorul Mihai Boroiu a oferit un moment de performance pictând concomitent două tablouri – o marimă şi un peisaj de toamnă
Târgul a fost deschis până duminică seara, fanfara Consiliului Judeţean Prahova întregind atmosfera deosebită a vremurilor bune, a creaţiei în adevăratul ei sens… Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co