Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Coşmarul gropilor de pe DN1 

gropi-3Drumul muntelui a devenit un coşmar pentru şoferii care tranzitează Valea Prahovei. În zona staţiunilor montane, şoseaua arată ca după bombardament.

Sute de gropi au răsărit, în ultimele săptămâni, precum ciupercile după ploaie, iar autorităţile locale aşteaptă ca reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale să ia măsuri. În Sinaia, Buşteni şi Azuga, gropile sunt mai multe şi mai adânci ca niciodată. Zilnic, la primării ajung zeci de sesizări de la cetăţeni. Oamenii sunt disperaţi şi se plâng că îşi strică maşinile. „Zăpezile nu au fost foarte mari în acest sezon şi nici vântul nu a bătut cu putere ca să viscolească ninsoarea. Au apărut foarte multe gropi pe Drumul Naţional 1, pe care administratorul ar trebui să-l întreţină, deoarece pagubele sunt mari şi se simt în buzunarul şoferilor. Dacă s-ar concentra mai mult pe seriozitatea asfaltărilor, lucrurile ar sta mult mai bine. Din păcate, plombele nu ţin mai mult de 24 de ore”, a precizat viceprimarul oraşului Buşteni, Nae Savel.

Probleme sunt peste tot
Şi în Sinaia sunt probleme mari. Administraţia locală se vede nevoită să facă nenumărate apeluri la cei care administrează DN1, însă până acum nu s-a luat nicio măsură. Cetăţenii sunt disperaţi şi merg în audienţe la Primărie în speranţa că situaţia se va rezolva. „Sunt foarte multe gropi pe DN1 şi, din păcate, cei responsabili nu îndreaptă situaţia. Am făcut foarte multe sesizări scrise şi voi mai face, până când se vor apuca de asfaltări. Eu sper să devină mai responsabili. Sunt extrem de periculoase şi pun în pericol atât siguranţa circulaţiei rutiere, cât şi pe cea a pietonilor, deoarece oricând se poate întâmpla o tragedie dacă un şofer încearcă să evite o groapă şi pierde controlul maşinii”, a precizat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.
Pe DN1, au apărut şi soluţii pentru gropile adânci. S-au montat câteva balize peste ele, pe care şoferii să le ocolească. Aceştia sunt sfătuiţi de Serviciul Poliţiei Rutiere Prahova să circule cu viteză redusă acolo unde sunt probleme pe carosabil şi să folosească luminile de avarie când încetinesc brusc.Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co