Administratie

Copaci puşi la pământ într-o clipă…

Copacii de pe strada Mărăşeşti din Câmpina au fost subiect de ceartă între locuitorii din zonă şi angajaţii municipalităţii.

O zonă verde trebuia distrusă prin tăierea arborilor, în scopul realizării unei parcări solicitată de Colegiul Tehnic “Constantin Istrati”. Locuitorii au protestat când la faţa locului au sosit angajaţii Primăriei Câmpina, pregătiţi cu drujbele şi, un bărbat mai îndrăzneţ, le-a cerut acestora să prezinte autorizaţia de la Mediu. A fost suficient pentru a-i îndepărta, rând pe rând, de locul… faptei. Numai că, a doua zi, la primele ore ale dimineţii, aceştia au acţionat… cu drujba – au tăiat copac după copac, astfel încât în câteva minute totul era la pământ. Oamenii, revoltaţi, nu s-au mai putut împotrivi.
„Foarte hotărâţi, au venit şi au tăiat toţi copacii de pe strada noastră, deşi am cerut cu o zi în urmă un act care să arate că au voie să facă asta. E ceea ce a putut să realizeze domnul primar. Eu înţeleg să aranjăm oraşul, dar nu aşa”, a spus Adriana Florea, care locuieşte pe strada Mărăşeşti. „Toţi care au trecut pe stradă au fost şocaţi. În câteva minute, au dat jos toţi copacii. Nu a venit niciun şef, doar muncitorii au fost aici. Sper din tot sufletul că şi alţi câmpineni vor înţelege şi vor face ceva. Asta se poate întâmpla mâine şi pe strada dumneavoastră”, a declarat Martin Sönke, un alt locuitor din zonă.

Imperios necesar
Viceprimarul Ion Dragomir aduce în discuţie necesitatea unei parcări pentru unitatea de învăţământ, modul în care au acţionat fiind singura soluţie.
„În proiectul de modernizare al străzii, la solicitarea liceului Petrol, se amenajează o parcare prin lăţirea drumului, în dreptul şcolii. Lucrarea se execută cu autorizaţie de construcţie, iar aceasta a fost emisă în baza tuturor avizelor menţionate în certificatul de urbanism”, a declarat viceprimarul municipiului Câmpina, Ion Dragomir. Modernizarea străzii Mărăşeşti costă peste 10.600 de lei şi face parte dintr-un program de modernizare a opt străzi perpendiculare pe strada Griviţei. Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co