Actualitate

Consilierul Elena Albu: „Hidroprahova îşi bate joc de Câmpina!”

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Câmpina, din 29 martie, s-a discutat proiectul de hotărâre privind aprobarea Proiectului de investiţii pe anul 2012, cu finanţare din surse proprii şi din cota de dezvoltare, ce vor fi realizate de către SC Hidro-Prahova SA, sucursala Câmpina. Societatea a propus cinci lucrări de investiţii, care se vor realiza prin finanţare din surse proprii, în valoare de 1.870.600 de lei, fără TVA, şi din cota de dezvoltare, 89.500 de lei, fără TVA. Proiectul i-a prins „în corzi” pe cei doi reprezentanţi ai Hidro-Prahova, directorul Bugan şi Simona Neagu.

„Propun ca, la şedinţa viitoare, Hidro-Prahova să aducă un grafic de execuţie a acestor lucrări pentru 2012, ca să ştim şi noi că în luna cutare, martie, aprilie, mai, se va face lucrarea de schimbare a conductei de pe strada X sau Y, pentru a şti că aceste lucrări se execută şi a nu le transfera de pe un an pe altul, aşa cum s-a mai întâmplat”, a spus primarul Horia Tiseanu. „Din lucrările de anul trecut, câte s-au efectuat? Cele care nu s-au efectuat, de ce nu au fost efectuate? Unde sunt banii care s-au alocat pentru acele lucrări? Din 2010-2011, ca să fiu şi mai punctual, pentru blocurile de pe strada Erupţiei, B3 şi B4, a fost prinsă suma de bani de 25.000 de lei, lucrarea nu a fost efectuată, nu o revăd în listă. De ce nu s-a făcut?”, a cerut socoteală societăţii Hidro-Prahova, şi consilierul Marian Nistor.
Şi mai dură
Tirul nemulţumirilor cu privire la activitatea societăţii respective în Câmpina a atins apogeul prin intervenţia consilierului Elena Albu. Aceasta pur şi simplu a „explodat” cu acuzele la adresa societăţii. „A fost sugestia mea ca să fie invitaţi reprezentanţii SC Hidro-Prahova. Eu mi-aş fi dorit să vină chiar domnul director Pantea. Mie mi se pare că Hidro-Prahova îşi bate joc de Câmpina. Clar! «Înlocuire conductă distribuţie apă şi  branşamente pe str. Dr. Constantin Istrati». Este a patra oară când o prindeţi! Eu sunt de patru ani consilier. Nu o faceţi niciodată? Deşi am avut aici oameni din cartier care au venit să susţină asta, am avut discuţii cu doamna director Neagu, nu au făcut-o niciodată. Ce înseamnă «în limita fondului disponibil»? Ce să înţeleg eu la fondul de dezvoltare? Că dumneavoastră, ce ne-aţi propus astăzi, lucrările astea, valoarea lor, 89.500 de lei, este mai mare decât fondul acela de dezvoltare pe care sunteţi obligaţi să-l constituiţi? Sau nu aveţi staţia de tratare a apei, reabilitare alimentare apă conductă. Puneţi aici 10.000 de lei, ca să vă încapă şapte lucrări, dar, de fapt, nici măcar aia nu se poate face cu 89.500 de lei. Ce faceţi? Nu înţeleg de ce, în fiecare an, de patru ani, băgaţi aceleaşi lucrări! Nu le faceţi niciodată! Pentru că nu vă interesează, pentru că dispreţuiţi şi administraţia locală şi locuitorii Câmpinei. Poate cineva ne explică ce se întâmplă! Municipiul Câmpina este unul dintre acţionarii importanţi ai Hidro-Prahova. Dacă nu ar fi municipiul Câmpina, n-ar fi existat Hidro-Prahova. Toată lumea are salarii de la Hidro-Prahova şi există această societate, pentru că noi, ca municipalitate, am intrat în această societate. Nu ne mai dispreţuiţi! Faceţi ceea ce vă angajaţi că veţi face şi ce scrieţi pe hârtie. Adică, ne bold-uiţi în adresă «menţionăm că noi vă transmitem că vom face lucrările acestea doar în limita fondurilor». La acest moment, la această dată, nu ştiţi ce fonduri o să aveţi anul acesta? Nu ştiţi fondul de dezvoltare din cota aceea, cât s-a constituit anul trecut? Înţeleg că aveţi fond de dezvoltare în cont, aveţi depozit în cont, la Ploieşti, şi Hidro-Prahova nu face nimic cu aceşti bani, de ani de zile. Eu nu vă înţeleg! Ne spuneţi că strada Erupţiei este prinsă în Master Plan şi, de fapt, nu e prinsă, pentru că e o stradă canalizată. Acolo s-au prăbuşit nişte porţiuni din canalizare”, a spus, în şedinţă, Elena Albu.
Răspunsul va veni în scris
Preşedintele de şedinţă, consilierul Enache Dragomir, a considerat că există şi o vină a Consiliului Local, pentru că a dat votul unui cetăţean care este membru în Consiliul de Administraţie al Hidro-Prahova, inginerul Radu Zemora, iar acesta nu s-a implicat cum se cuvine în activitatea desfăşurată de către societate, în relaţia cu municipalitatea. „Ar trebui să fie chemat de către executiv şi să discutăm cu el despre aceste probleme”, a spus Enache Dragomir, declaraţia s-a fiind urmată de o cerere de demisie a respectivului inginer, formulată verbal de un alt consilier local.
Cum răspunsurile celor doi reprezentanţi ai SC Hidro-Prahova SA nu i-au mulţumit pe aleşii urbei, aceştia urmează să revină asupra acestor probleme, cu răspunsuri scrise. Proiectul a trecut, totuşi, în ciuda acestor discuţii aprinse. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co