Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Conferinţa „Antreprenoriatul social, o şansă pentru comunităţile de romi” la Sinaia

Partida Romilor „Pro-Europa”, în parteneriat cu Forumul European pentru Romi şi Nomazi, au organizat, la Sinaia, conferinţa „Antreprenoriatul social, o şansă pentru comunităţile de romi”. În cadrul proiectului, cursanţii au învăţat cum pot deveni antreprenori, cum pot schimba gândirea şi comportamentul în comunităţile de romi. Managerul proiectului, Ivan Gheorghe este de părere că, deşi nu se vor crea foarte multe locuri de muncă, proiectele demarate vor reuşi să ajute la dezvoltarea comunităţilor de romi. „Antreprenoriatul social înseamnă, de fapt, ca, din punct de vedere social, să sprijini localitatea. Ne focalizăm pe şomeri, pe persoane fără venit şi pe meserii aducătoare de profit. Profitul nu va intra, însă, în buzunarul antreprenorului, ci va fi reinvestit în folosul societăţii, al comunităţii”, a spus Ivan Gheorghe, managerul de proiect.
La discuţii, alături de cursanţi şi iniţiatorii proiectului, a fost prezent şi deputatul Partidei Romilor, Nicolae Păun. Acesta consideră că romii vor reuşi să depăşească problemele cu care se confruntă, dacă vor fi implicaţi în proiecte de viitor. „Cred că întreprinderile sociale şi pentru comunităţile de romi sunt benefice. Comunităţile de romi din secolul XXI trebuie să aibă altă viziune. Nu mai trebuie să stăm cu mâna întinsă, nu mai trebuie să facem trafic de persoane. Reţeta care rezolvă absolut orice nu înseamnă decât un loc de muncă un pic mai bine plătit şi o preocupare de zi cu zi. Cea mai bună soluţie sunt întreprinderile sociale”, a spus Nicolae Păun.
La Sinaia, între comunitatea romilor şi autorităţile locale, există o bună colaborare, iar accesarea fondurilor europene pentru antreprenoriat social ar trebui să fie o prioritate a reprezentanţilor romilor din oraş. Am discutat cu consilierul meu pe probleme de romi şi sper ca, la Sinaia, să fie accesate proiecte, să nu rămână doar statistici şi vorbe. Să fie accesate proiecte care să dea de muncă romilor din zonă. Dacă sunt create condiţiile ca să se dezvolte cineva, nu mai trebuie să apelezi la protecţie socială”, a declarat edilul sinăian.
20 de proiecte de Antreprenoriat social, vor fi selectate şi finanţate din fonduri europene, în localităţi cu populaţie preponderent romă. Claudia BIRLA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co