Concurs de soluţii pentru Hipodrom

Reprezentanţii Primăriei Ploieşti s-au întâlnit cu studenţii şi arhitecţii care vor să participe la concursul de soluţii pentru reabilitarea Hipodromului.
Autorităţile doresc realizarea unui studiu de fezabilitate pentru acest centru de echitaţie şi agrement. La startul concursului s-au înscris 38 de concurenţi, care au primit documentaţia tehnică. Participarea numeroasă nu a mirat pe nimeni, pentru că în joc este marele premiu de 30.000 de euro. „Proiectul este foarte interesant. Eu sunt student la arhitectură şi mi s-a părut a fi o provocare. Îmi este, însă, foarte clar că va trebui să colaborez cu o echipă întreagă pentru realizarea lui şi banii, dacă vom câştiga, se vor împărţi. Indiferent cum, pentru mine este o experienţă nouă”, spune Sorin Nemeş, unul dintre concurenţi.
Mai trebuie banii
Municipalitatea doreşte punerea în valoare a patrimoniului de la Hipodrom, proiect care nu s-a realizat decât parţial în perioada în care locaţia a fost concesionată. Aşa se face că pista nu arată aşa cum ar trebui şi nici tribuna nu a fost făcută pentru a adăposti spectatori. Restaurarea acesteia trebuie realizată după planurile iniţiale, aşa cum arăta clădirea în 1960, după modelul hipodromului din Paris. „Mai este nevoie acum de alocare de fonduri, pentru că degeaba am realiza proiecte frumoase dacă nu avem cu ce să le punem în practică”, spune arhitectul şef al oraşului, Simona Munteanu. Concurenţii pot depune proiectele până pe 5 martie, la registratura ADPP Ploieşti. Cât despre iubitorii curselor de trap, aceştia sunt foarte încântaţi că, în sfârşit, se face ceva pentru singurul hipodrom din ţară. Ei au fost de acord să participe alături de Primărie la acordarea sumei de 30.000 de euro câştigătorului. Crescătorii de cai au discutat cu municipalitatea şi s-a decis ca, la 1 martie, Hipodromul să-şi reia activitatea. R. E.