Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

Colocviul literar “Cezar Petrescu”

Staţiunea Buşteni a fost gazda celei de-a doua ediţii a Colocviului Naţional de Literatură pentru Copii şi Tineret, Cezar Petrescu.

Evenimentul a fost organizat de Secţia de Literatură pentru Copii şi Tineret a Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, sub egida Uniunii Scriitorilor din România, cu sprijinul Primăriei Buşteni. Pe parcursul celor trei zile de desfăşurare, lucrările colocviului s-au ţinut la Casa Memorială Cezar Petrescu, Centrul Cultural “Aurel Stroe” şi Colegiul “Ion Kalinderu”. Printre invitaţi s-au aflat Victor Ghe. Stan, preşedintele secţiei de Literatură pentru Tineret şi Copii, din cadrul Uniunii Scriitorilor şi scriitorii Constantin Lupeanu, Ligia Vişoiu, Maria Ioana Vasiliu, Petru Demeter Popescu, Pavel Lică şi Geo Călugăru. În sala de spectacole a Centrului Cultural “Aurel Stroe” evenimentul a debutat cu un spectacol artistic susţinut de membrii cercurilor artistice din cadrul unităţii de cultură. Scriitori consacraţi şi tinere speranţe au recitat din creaţiile proprii, spre încântarea celor prezenţi în sală. Elevii şcolilor din Buşteni au fost prezenţi în număr mare la eveniment, alături de cadrele didactice. “Avem un tineret excepţional, care iubeşte şi internetul şi cartea scrisă. Aceşti tineri au demonstrat astăzi prin sala plină, că literatura nu moare nciodată. Am dorit să demonstrăm aici tinereţea fără bătrâneţe a literaturii pentru copii”, a precizat Victor Ghe. Stan, preşedintele Secţiei de Literatură pentru copii şi Tineret.
Printre cei care şi-au prezentat în premieră lucrările a fost şi Grigore Golubeanu, referent al Centrului Cultural. Acesta a recitat din volumul “Ardere”, o carte ce nu a văzut încă lumina tiparului. “Aici la Centrul Cultural “Aurel Stroe” din Buşteni au fost prezenţi scriitori importanţi din domeniul literaturii pentru copii. Au recitat din creaţiile proprii şi s-au anunţat ultimele volume apărute. Acestea vor fi dăruite în număr mare şcolilor din oraş”, a declarat directorul Centrului Cultural, Constatin Spurcaciu.
În cea de-a treia zi a colocviului, scriitorii au făcut o vizită la Colegiul “Ion Kalinderu”, unde au fost primiţi cu deosebit interes de elevi. Seria manifestărilor culturale a continuat toată săptămâna la Buşteni cu spectacolul ”Muzicanţii din Bremen” şi cu recitalul cvintetului ”Five”. Potrivit lui Victor Ghe. Stan, datorită numeroaselor evenimente culturale ce se desfăşoară aici, Buşteniul poate fi denumit “capitala de vară a culturii”. Claudia BÂRLĂ

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co