Sport

Claudiu David la „New York Rally” şi „Rally America”!

Cl.davidLa finele anului trecut, în cadrul „Galei Campionilor FRAS-2009”, unde au fost sărbătoriţi campionii anului 2009, ceremonie ce a avut loc la Casino Sinaia şi unde a fost prezentă „spuma” automobilismului românesc, pilotul sinăian Claudiu David, unul dintre protagoniştii acestui eveniment deosebit, alături de Primăria Sinaia, vorbea despre o posibilă participare, împreună cu  co-driver-ul său, Mihaela Beldie, în prima etapă a „New York Rally”.
Concursul urma să se desfăşoare în S.U.A., în a treia decadă a lunii ianuarie 2010, Claudiu aşteptând un răspuns concret din partea sponsorilor săi şi a oficialităţilor americane.
Iată că, săptămâna trecută, valorosul sportiv din vestita staţiune montană ne-a confirmat participarea, adăugând că va concura atât la Campionatul „New York Rally”, cât şi în „Rally America”.
„Ne vom afla la start în „New York Winter Rally”, în 24 ianuarie, pe zăpadă. Pentru prima etapă, nu puteam logistic să deplasăm maşina noastră de concurs, de aceea vom concura cel mai probabil cu un N12, închiriat de acolo. Pentru următoarea etapă, firma Topp Cars, din Ungaria, ne sprijină în continuare în tot ceea ce înseamnă concursuri, (drept pentru care le mulţumesc din suflet pentru felul cum, în momentele cele mai dificile ale carierei mele, mi-au întins o mână de ajutor, pe care nu am găsit-o în România) va deplasa aici maşina cu care am concurat până acum, împreună cu echipamentul necesar”, ne-a declarat Claudiu David.
Întrebat dacă va mai concura în Campionatul Naţional de Raliuri al României, ediţia 2010, concursuri sponsorizate de firma Dunlop, acesta a spus că, prin retragerea sponsorului principal încă din anul 2008, când l-a lăsat cu „buza umflată”, „în România nimic, nu pentru că nu mi-aş dori. Este posibil în Ungaria să mai merg, într-o etapă europeană sau chiar mondială. În plan este şi etapa de Cupă Mondială din Mexic, programul va fi stabilit în următoarea perioadă. Dacă, spre exemplu, Raliul Clujului va fi etapă în Campionatul Ungariei, atunci probabil voi concura şi eu”, acesta fiind unul din punctele de vedere ale pilotului prahovean.
Conform unor informaţii noi, echipajul Claudiu David-Mihaela Beldie au anunţat intenţia de a lua startul atât în „New York Winter Rally 2010”, cât şi în celelalte etape ale sezonului 2010 al „Rally America”.
Rally New York Ltd. are sediul general în Forestburgh, Districtul Sullivan, la 90 mile nord-vest de New York City fiind organizatorul şi promotorul etapelor Campionatului de Raliuri ale S.U.A. şi ale New York-ului.
Trebuie precizat că, începând cu 2004, etapele „New York Rally” au fost singurele raliuri din Statele Unite care au permis recunoaşterea în întregime a traseului şi realizarea notelor de parcurs înaintea startului de etapă.
Apoi, în 2006, „New York Rally” a fost prima etapă din Campionatul de Raliuri al S.U.A. ce s-a desfăşurat, în întregime, pe asfalt.
„New York Winter Rally 2010” urmează să se desfăşoare în perioada 23-24 ianuarie, suprafaţa de concurs fiind zăpadă şi macadam, obiectivul lui Claudiu David (în foto) este obţinerea de rezultate la clasa N şi clasarea pe un loc onorabil în primul an de concursuri.
Nu ne rămâne decât să-i transmitem, prin intermediul ziarului nostru, mult succes şi rezultate pe măsura ambiţiei şi talentului său!Cristian SBARNEA

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co