Eveniment

Cireşele la… CINCINAL!

CIRESE-7Pregătiri ca la carte! Invitaţi de onoare, cireşe de vânzare, mici, bere şi… multă ploaie. Aşa a început cea de-a cincia ediţie a Festivalului Cireşelor, organizat de Primăria Băneşti, în satul Urleta. Deschiderea oficială a festivalului a fost întârziată din cauza condiţiilor atmosferice, dar, puţin după ora 14.00, sâmbătă, s-a dat drumul la distracţie.
Odată cu deschiderea oficială a festivalului a ieşit şi soarele pe cer, spre bucuria tuturor celor prezenţi în curtea şcolii generale de la Urleta. Primul care a fost invitat pe scenă a fost primarul Petre Costache, care a anunţat „deschiderea jocurilor”… populare… şi nu numai.
Petre Costache – primar comuna Băneşti: „În urmă cu cinci ani ne strângeam pentru prima dată în faţa acestei scene. Cine îşi mai aduce aminte… era un soare foarte puternic, scena nu avea acoperiş. Spuneam noi atunci că începem o tradiţie. Poate că mulţi au crezut, poate că mulţi au fost rezervaţi. Dar, uitaţi-vă că deja avem un cincinal. Mă bucur să declar, oficial, deschisă cea de-a cincia ediţie a festivalului.” Ideea organizării unui asemenea festival a plecat iniţial de la dorinţa ca fiii satului, cei care au realizat ceva deosebit în viaţă, să fie apreciaţi aşa cum trebuie. Şi… cine era cea mai potrivită persoană care să fie sărbătorită în acest an decât dirijorul Marin Constantin, care în anul 1963 a înfiinţat Corul Madrigal. Următorul moment al manifestării a fost acela în care celebrul Marin Constantin a ajuns în atenţia tuturor.CIRESE-5 Nu a dirijat corul Madrigal, ci publicul prezent la Urleta!
A primit ceea ce trebuia să primească, i s-a cântat „Mulţi ani trăiască” chiar de cei de care a avut grijă de-a lungul anilor şi apoi a ţinut să le spună câteva cuvinte urlăţenilor săi. Marin Constantin: „Vreau să adresez mulţumiri călduroase şi copiilor care sunt prezenţi, dar mai ales madrigaliştilor pe care îi vedeţi pe scenă. Ei sunt urmaşii madrigaliştilor care au făcut cunoscut acest cor.” Imediat după terminarea momentului festiv a început distracţia. La început cu un recital al corului Madrigal, recital primit foarte bine de cei prezenţi. Apoi au venit muzica şi dansurile populare şi restul momentelor pregătite de organizatori. Lumea s-a simţit foarte bine, mai ales duminică, atunci când vremea a ţinut cu cei prezenţi la festival. Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co