Ce-i lipseşte municipiului Câmpina?
Dorind să aflăm opiniile cetăţenilor din Câmpina, în ceea ce priveşte dorinţele, nevoile lor legate de viaţa socială, ne-am adresat acestora cu o întrebare simplă, pentru a afla ce ar mai trebui să existe în urbea lor. Chiar dacă numărul de cetăţeni câmpineni cărora ne adresăm este redus, se pot stabili orientativ, problemele cu care aceştia se confruntă şi, nu în ultimul rând, aşteptăm opiniile dumneavoastră în continuare, sub forma comentariilor la acest articol, pe www.zvp.ro.
croitoreasă pensionară: „Aş vrea să fie mai curat. Apoi avem noi, pensionarii, un loc de întâlnire, de socializare? Aş fi vrut să fie aşa ceva, să te întâlneşti cu oamenii, să discuţi…”
pensionară: „Ce-i lipseşte oraşului Câmpina? Un pic de curăţenie şi, mai ales, să se termine cu ţigănia de prin piaţă, cu coşuri îngrămădite, cu cerşetori… E foarte urât! Pe băncile alea de la Big, nu poţi să te odihneşti de ţigăneală şi coşăraie. Şi să facă parcări prin zona centrală, că sunt numai certuri din cauza asta”.
muzeograf pensionar: „Edili care să iubească oraşul! Recent am vorbit cu domnul primar, care promite că va încerca să facă un muzeu în clădirea de pe bulevard, cuplat cu Casa Căsătoriilor. Am încercat să-i spun că există o lege care stabileşte nişte reguli pentru înfiinţarea unui muzeu, unde trebuie să implice profesionişti şi nu amatori!”
artist plastic amator: „Ca artist aş spune că îi lipseşte o galerie de artă, pentru pictori, sculptori, artişti plastici în general. Prezentarea aceasta, pe care o facem noi acum, în perioada de toamnă, aici, în parc „La Ceas”, nu e de ajuns. I-am mulţumit personal domnului primar – «sunteţi un dulce, un artist ca şi noi» -, dar vine frigul şi nu mai merge să expui lucrările afară. Avem de suferit din acest motiv. E drept că nu plătim taxă, dar nu avem voie decât trei zile pe săptămână. Noi creăm, în continuare, poate o mai ieşi vreun Grigorescu din oraşul acesta, vreun sculptor de valoare. Nu se ştie…”
artist plastic amator: „Mă gândeam că n-ar strica dacă ar exista un club al adolescenţilor, unde se pot întâlni. Ar putea socializa în alt mediu decât cel de la şcoală, ar putea veni oameni de cultură, să le povestească despre istoria oraşului sau despre artă, muzică sau orice altceva ce ţine de cultura şi educaţia unor adolescenţi. Şi-ar ocupa timpul, din când în când, mult mai folositor, altfel decât într-un bar sau discotecă”.
medic pensionar: „Păi, cred că îi lipseşte un muzeu local, care, înţeleg că există deja ca idee de proiect. Primăria are deschidere către cultură. Eventual, în casa care este propusă pentru muzeu, să se poată pune la dispoziţie un spaţiu pentru Asociaţia Pictorilor Locali. Suntem destui şi avem nevoie de o organizare anume. Lider avem deja, ne mai trebuie spaţiu”.