Imobiliare Valea Prahovei
Politica

Când partidul e mai presus decât orice…

Ca de obicei, politicienii noştri trag sforile marilor interese de partid, de grup, implicit, cele personale. Cât de obiective pot fi interesele politice, adică pentru interesul cetăţenilor, al ţării, este discutabil, mai ales în actuala conjunctură.

De ce bate monedă Victor Ponta că vor intra la guvernare doar după alegeri? De ce se va introduce moţiunea de cenzură în toamnă? Pentru că, începând cu luna august, se va simţi din plin efectul măsurilor de austeritate luate de către Guvernul Boc. Atunci, partidele aflate în opoziţie, vor putea „culege roadele”. Adică o creştere a tensiunilor sociale, ce va fi folosită în interesul politic al opoziţiei. Atunci va fi momentul, va exista trambulina ce-i va propulsa la guvernare, venind ca nişte feţi frumoşi, pe cai albi, să scoată ţara din impas.
Într-adevăr, Guvernul Boc şi preşedintele Traian Băsescu au reuşit să întoarcă pe dos minţile, dar şi buzunarele românilor. Şi-atunci de ce nu se întâmplă nimic mai devreme? Surse din rândul PSD Câmpina, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, susţin că „PSD şi PNL nu pot prelua puterea. Ar fi o mare greşeală să se gândească la un guvern de tipul acesta, pentru că nu ar avea susţinere parlamentară. Şi probabil că măsurile pe care le vor lua sunt mult mai bune şi cu efect negativ redus asupra populaţiei. Însă, măsurile, dacă nu au sprijin în Parlament, nu vor putea fi aplicate. Şi atunci, PSD nu ar face altceva decât să se compromită. Chiar dacă ar trece moţiunea, aceasta l-ar determina pe preşedintele Băsescu să numească un alt premier. Şi, cu siguranţă, acesta va fi tot din partea majorităţii ori se va gândi la un Guvern de tehnocraţi. Ar fi o soluţie, însă, guvernarea PSD-PNL ar fi dezastruoasă pentru cele două partide, pentru că, neavând susţinere parlamentară în iniţiativele legislative, nu vor putea fi aplicate şi automat vor duce la un eşec. În loc să crească în sondaje, vor scădea, iar românii vor fi dezorientaţi şi nu vor mai ştii către ce să se îndrepte”.

Nimic pentru oameni
De fapt, s-ar putea gândi cam aşa: PDL-iştii, ca să nu-şi piardă preşul de sub picioare, nu vor recunoaşte ca fiind mai bune măsurile de ieşire din criză ale opoziţiei; la fel, opoziţia nu poate trage preşul sub ea fără să-şi şifoneze imaginea, pentru că nu va avea susţinere în Parlament şi iar rămâne pe dinafară. Proiectând această situaţie şi asupra noului partid cu scop de jolly joker, UNPR, nu avem de ce să nu credem că acesta profită de breşa creată în Parlament pentru a cere funcţii, posturi.
Oare când vor lua în calcul, strict, nevoile românilor, ajunşi în pragul disperării, pentru că nu mai au locuri de muncă şi bani din care să trăiască?Carmen NEGREU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co