Actualitate

Câini sterilizaţi, cu sutele…

Sute de câini au fost adunați de pe străzile Ploieștiului în ceea ce-a fost una dintre cele mai mari campanii de sterilizare a “comunitarilor”.

Prima etapă a campaniei de sterilizare a cânilor fără stăpân din Ploiești, din acest an, a ajuns la sfârșit. Ultimele patru săptămâni au fost extrem de încărcate pentru medicii Fundaţiei pentru Protecţia Animalelor “Vier Pfoten”.
Aceştia au sterilizat 775 de animale, dintre care 550 de câini comunitari din mulțimea existentă pe străzi. 90% dintre animale sunt femele, care ar fi putut contribui la creşterea numărului de patrupede fără stăpân.
Campania a fost iniţiată de către fundaţie, în colaborare cu Primăria Ploieşti.
Pe lângă câini, au fost sterlizate şi peste 200 de pisici adunate de pe străzile municipiului, după ce mulți cetățeni s-au plâns că numărul acestora a crescut și că îi pândește o invazie de purici și alte insecte.
“Nu a fost tocmai ușor. Lumea a început să înțeleagă necesitatea sterilizării, dar au fost unele probleme. Unele persoane nu vor să ne lase să luăm câinii, altele nu mai vor să fie aduși înapoi câinii”, a declarat dr. Cornel Stoienescu, medic veterinar în cadrul Fundaţiei Vier Pfoten.

Ritm susținut de muncă
Pentru echipa de la “Vier Pfoten” nu a fost o muncă ușoară, mai ales că, după operație, patrupedele, ca și oamenii, necesită o atenție specială.
După o scurtă pauză – nu mai mult de o săptămână-, medicii de la această fundație vor reveni în Ploiești.
Timp de încă o lună ei vor încerca să sterilizeze și să deparaziteze cât mai mulți câini comunitari din cei peste trei mii aflați pe străzile din municipiu.  R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co