Cultura

Biblioteca, un spaţiu prietenos…

La Biblioteca Municipală Câmpina lucrurile îşi continuă cursul firesc. Instituţia se dezvoltă pentru cititorii care găsesc între rafturile ei locul perfect pentru informare, relaxare şi socializare.

În 2011, mai multe astfel de instituţii au rezervat un colţ pentru Centrul de Informare. Programul Naţional Biblionet oferă gratuit accesul cetăţenilor la informaţii on-line. La Biblioteca Municipală Câmpina, acest program este un real succes. Oameni de toate vârstele accesează internetul cu diferite scopuri: caută materiale şcolare, ascultă muzică, se uită la filme, concerte sau desene animate.
„Organizăm, de asemenea, vizite ale elevilor de la şcolile câmpinene. Aceştia au fost plăcut uimiţi să descopere că biblioteca a devenit un spaţiu prietenos, un loc unde poţi viziona împreună cu colegii un desen animat sau un film inspirat din lecturile lor suplimentare. Aş putea spune că, datorită noului serviciu, numărul celor care ne calcă pragul a crescut. Şi nu vin doar pentru calculatoare. Din moment ce au intrat în bibliotecă, observă şi rafturile cu cărţi, pe care încercăm să le facem cât mai atrăgătoare. Recent, am reorganizat rafturile cu acces liber de la parter, în sensul că am adus din depozitele bibliotecii foarte multe volume, astfel încât oamenii să găsească oricând ceva nou de citit. Fondul de carte cu acces liber cuprinde toate domeniile: filozofie, religie, politică, sociologie, economie, matematică, informatică, istorie, geografie, literatură etc. De asemenea, este oferită, la sala de lectură, presa locală şi naţională”, a spus directorul Bibliotecii Municipale Câmpina, Liliana Ene.

A crescut zestrea de carte
Cititul clasic nu a fost dat uitării. Plăcerea de a răsfoi o carte nu poate fi înlocuită, ci doar completată de noua tehnologie. În 2011, 700 de cărţi din donaţii şi achiziţii au întrat pe rafturile Bibliotecii din Câmpina. Cele mai căutate volume sunt cele de beletristică. Cei mici se axează pe lecturile din programa şcolară. Desigur, cărţile scrise în limbi străine sunt şi ele căutate. Secţia de carte în limba engleză îşi are sediul la etajul întâi al Casei Tineretului şi oferă oamenilor noutăţi în materie. „Are un fond de carte de 11.000 de volume din toate domeniile şi este foarte solicitată de către studenţii de la limbi străine. Pentru a deveni cititor activ al bibliotecii şi pentru a putea utiliza Internetul, persoana trebuie să se prezinte cu cartea de identitate proprie sau cu cea a unuia dintre părinţi, în cazul celor cu vârsta mai mică de 14 ani”, a mai spus Liliana Ene.
Pentru a înţelege că Biblioteca Municipală Câmpina nu este o simplă locaţie, ci are suflet pus în fiecare volum, puteţi vizita site-ul www.bmcampina.ro, unde găsiţi informaţii suplimentare şi imagini de la diversele evenimente culturale organizate periodic. Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co