Eveniment

Balul bobocilor… asistenţi

bal-amus-5Este perioada sărbătorilor, balurilor şi distracţiei. Au lăsat şcoala de-o parte, pentru o seară, şi nu s-au gândit la ceea ce a fost ieri sau ce le rezervă ziua de mâine, doar au trăit clipa! Este vorba despre bobocii Şcolii de Asistenţi a Asociaţiei „Amus”. Această asociaţie are o activitate de peste zece ani, ce are ca scop pregătirea tinerilor, a celor care doresc să-şi construiască o carieră pe baza unor cunoştinţe bine acumulate şi prin obţinerea unei diplome.
Într-o sală neîncăpătoare pentru numărul mare de persoane care au onorat invitaţia, din partea instituţiilor câmpinene şi a tuturor partidelor, elevii au făcut o surpriză şi s-au implicat, cu mult suflet, în cele mai mici detalii, pentru ca cei ce le sunt un exemplu, profesorii, să se simtă bine într-o atmosferă deosebită. Încă de la început, balul a însemnat tradiţie. Muzica populară a dat tonul distracţiei; este luna cadourilor: florile au adus zâmbete pe chipul doamnelor, iar crenguţele de cireş sau măr şi grâul de Sfântul Andrei, pe care fiecare invitat le-a primit au avut menirea de a le aduce belşug şi noroc de acum înainte. „Este o surpriză şi pentru mine programul pe care elevii l-au pregătit. Ştiu că există foarte multă muzică populară şi multe tradiţii. Este iniţiativa lor, ceea ce mă bucură foarte tare; ne întoarcem lucrurile româneşti adevărate şi nu cred că le inspirăm noi lucrul ăsta, cred că vine de la elev către noi, către profesori, către societate şi acesta este un lucru foarte bun”, a spus Elena Murariu, Preşedintele Asociaţiei Amus.
Cu zeci de lumânări aprinse, într-o atmosferă de poveste şi pe muzica lui Michael Jackson, „îngeraşii” au dansat şi au oferit tuturor bileţele cu mesaje de suflet. Pe lângă dans şi voie bună, nu putea să lipsească obişnuitul concurs de Miss şi Mister. „Sper să câştige cea mai frumoasă fată, cea mai deşteaptă, şi cel mai bine bărbat, cu toate că nu prea avem foarte mulţi. Mulţumesc din inimă celor care au venit. Încercăm să menţinem un echilibru în şcoală, în societate şi în suflete.”, a adăugat Elena Murariu. Probele de cultură generală, dicţie şi costume au determinat juriul, format din profesori ai acestei şcoli, să ia decizia finală: Miss Boboc a fost Ramona Feticu, iar Mister Boboc Valentin Balaban.
De la acest eveniment nu a lipsit nici primarul oraşului, care a contribuit la menţinerea şi dezvoltarea acestei şcoli: „Mulţumesc pentru efortul depus în organizarea acestui bal, dar şi pentru ideea de a înfiinţa această şcoală. Sunt mândru că sunt membru fondator al acestei asociaţii.”, a declarat Horia Tiseanu, primarul municipiului Câmpina.
O seară cu foarte mult folclor, a făcut din balul celor de la Şcoala de Asistenţi o adevărată petrecere în stil tradiţional românesc, iar gândurile frumoase ale unui colectiv unit au ajuns la fiecare dintre cei prezenţi. „Ce reprezintă această şcoală pentru mine? Dacă aş spune că reprezintă sufletul meu, ceilalţi ar spune că exagerez, dar nu e aşa, pentru că această şcoală este unul dintre proiectele unei asociaţii, Amus, care s-a înfiinţat în Câmpina în 1998, exact pentru suflet. Are şi activităţi sociale, şi activităţi de donaţie de medicamente, se implică foarte tare în viaţa socială din Câmpina. Nu ştiu cât am ştiut noi să ne facem cunoscuţi, dar cei care au avut nevoie de noi sau cei care au vrut să ne cunoască, ne-au cunoscut. O dovadă concretă este faptul că anul acesta suntem peste 200 în această sală, a fost singura din oraşul Câmpina în care speram să încăpem. La anul sper să fim mai mulţi”, a mai spus Elena Murariu.
Eforturile organizatorilor au fost răsplătite, pentru că acest bal şi-a atins scopul: toţi cei prezenţi s-au simţit foarte bine şi, mai mult, au plecat şi cu premii în urma tombolei de la sfârşitul balului.
Diana ROMAN

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co