Actualitate

Asfaltul lipseşte „din motive obscure”

breaza,-statiunea-gropilor-(1)Nicolae Ferăstrăeru, primarul oraşului Breaza, s-a hotărât să rupă tăcerea şi să informeze cetăţenii asupra diverselor piedici pe care le întâmpină în încercarea de a asfalta drumul principal.

Copleşit de reproşurile brezenilor cu privire la starea drumurilor din oraş, primarul Nicolae Ferăstrăeru a decis să lase deoparte diplomaţia arătată faţă de alte autorităţi şi să iasă în mod public cu declaraţii legate de motivele care îl împiedică să înceapă asfaltarea. Astfel, pe 5 martie anul în curs, Primăria Breaza a publicat pe site-ul Serviciului Electronic de Achiziţii invitaţia de participare la licitaţie, în vederea demarării procedurii de atribuire a contractului de lucrări plombe şi covoare asfaltice pe Drumul Judeţean 101R, adică strada principală. Parcurgându-se toate etapele legale, pe 31 martie a fost întocmit Raportul de Procedură, fiind comunicat şi rezultatul final, licitaţia fiind câştigată de către firma Cast Băneşti. Numai că, pe 6 aprilie, a fost depusă o contestaţie de către firma Star TD Blejoi, participantă la licitaţie. Pe 12 aprilie, contestaţia a fost înaintată Comisiei Naţionale de Soluţionare a Contestaţiilor, care a comunicat răspunsul pe 22 aprilie. Termenul legal de încheiere a contractului era 30 aprilie, în cazul în care nu se depunea nicio contestaţie, dar pe 27 aprilie a fost depusă o a doua contestaţie, termenul de soluţionare fiind între 14 şi 20 de zile.

Ce se ascunde în spatele legalităţii?
Nicolae Ferăstrăeru este de părere că „Profitând de aspectele permisive ale legilor, s-a născut practica de a depune contestaţii în cascadă, ceea ce conduce implicit la suspendări ale procedurilor, tot în cascadă, provocând întârzieri majore în realizarea lucrărilor. Vă spun aceste lucruri pentru ca autorităţile locale să nu mai fie acuzate de lipsă de interes şi rea credinţă, legate de începerea lucrărilor de asfaltare. Am vaga senzaţie că este chiar o influenţă politică, să mă facă pe mine ca primar să nu rezolv problema asfaltării drumului principal. Din punctul meu de vedere, miroase, pute toată această afacere şi din motive obscure nu pot să asfaltez drumul din Breaza!”
Singurul lucru cert, deocamdată, este faptul că nu se ştie când se va asfalta drumul principal al Brezei şi cât vor mai avea de suferit şoferii care o tranzitează.Carmen NEGREU

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co