Actualitate

Asfaltarea „la rece” arde la buget

asfaltare-4Autorităţile locale din Câmpina fac plombări de sezon, de trei ori mai scumpe decât în mod normal, când se lucrează la cald.

Intervenţiile cu material antiderapant şi temperaturile scăzute au făcut ca numărul gropilor din asfalt să fie tot mai mare, dar şi cheltuielile pentru astuparea lor sunt pe măsură. Conducerea Primăriei Câmpina a luat decizia de a face asfaltări la rece, costurile unei tone de material necesar pentru acest tip de lucrare fiind de 200 de euro, față de doar 65 de euro tona, cât costă asfaltarea la cald.
„În acest moment, pentru că nu putem turna asfalt cald, am ales această soluţie simplă, pe care o folosim în fiecare an. Aşa că, deja am început lucrările de reparaţie, cu un asfalt special, care se aplică la rece, care poate fi aplicat şi pe o suprafaţă relativ umedă. Am observat că rezistă destul de bine”, a declarat edilul Horia Tiseanu.  „Ce poţi să faci acum? Dai bani grei ca să aranjezi cât de cât… şi aşa scârţâie maşinile din toate încheieturile… Ar fi trebuit să se facă treabă bună de la început”, a declarat localnicul Marius Oprea.
Angajaţii Primăriei au intervenit pe străzile Podului, I. Heliade Rădulescu, Calea Doftanei și continuă acțiunea de plombare, refacerea covorului asfaltic urmând să fie reluată atunci când vremea o va permite. Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co