SUA

Asaltul ruso-sirian asupra orașului Alep este un “cadou” pentru teroriști

teroristiAtacul rușilor și sirienilor asupra orașului Alep constituie un cadou pentru teroriștii islamiști, așa încât va genera un număr şi mai mare de simpatizanţi pentru organizaţia islamistă, precizează Mediafax. 

Samantha Power, ambasadoarea SUA la ONU, a declarat că ofensiva asupra orașului Alep a declarat că ceea ce fac sirienii și rușii reprezintă un adevărat cadou pentru ISIL (Stat Islamic) și al-Nusra, grupurile pe care pretind că doresc să le înfrângă. Aceste acțiuni vor genera mai mulți refugiați și mai multă radicalizare. Rușii au acuzat și ei Statele Unite, spunând că sprijină terorismul în Siria, din cauza tonului amenințător al declarațiilor americanilor privind Siria.

În acest sens, Sergei Ryabkov, ministrul adjunct de Externe al Rusiei, s-a referit la o declaraţie făcută de John Kirby, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, care a afirmat că Rusia ar trebui să fie interesată de stoparea violenţelor din Siria, pentru că extremiştii ar putea lansa atacuri “împotriva intereselor ruse şi poate chiar asupra oraşelor din Rusia”.

Stephen O’Brien, şeful operaţiunilor umanitare ale ONU, a declarat că situaţia actuală din zona de est a orașului Alep reprezintă “cea mai gravă catastrofă umanitară văzută până acum în Siria”.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co