Externe

Aproximativ 316.000 de persoane au fost evacuate din Cuba

uragan

Aproximativ 316.000 de persoane au fost evacuate din Cuba /sursa foto: www.google.com

Aproximativ 316.000 de persoane au fost evacuate din estul Cubei ca măsură de precauţie, din cauza urganului  Matthew, informează Mediafax. 

Dintre cele aproape 316.000 de persoane evacuate din regiune, 20.000 au fost duse în adăposturi iar 296.000 au fost la transferate la locuinţe private. Alerta de ciclon a fost decretată de Guvernul cubanez în şase provincii orientale, printre care Santiago de Cuba şi Guantanamo.

Aceste măsuri vin în contextul în care luni dimineață, uraganul Matthew se afla la o distanţă de 435 de kilometri sud-sud-est de Kingston, capitala statului insular Jamaica. Vântul a bătut cu o viteză de 230 km/h, uraganul fiind cotat ca având gradul 4, precizează Agerpres.

Ministrul Afacerilor de Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește cetățenilor români care călătoresc în străinatate că au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în App Store și Google Play), care oferă informații, sfaturi de călătorie și alerte în situații speciale. Ca măsură de prevenție poate fi folosit și serviciul de alertă prin SMS în cadrul campaniei de informare “Un SMS îți poate salva viața!”.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co