Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

Aplauze pentru Ansamblul „Ghiocelul”

În perioada 07-11 octombrie, Ansamblul Folcloric „Ghiocelul” al Casei Municipale de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina a participat la Festivalul Internaţional de Folclor de la Bolu, Turcia şi a avut o prestaţie încununată de succes.

Ansamblul prahovean a mers în Turcia la invitaţia Fundaţiei „Anatolian Folklore” din Edirne. La acest festival au mai participat şi alte grupuri folclorice din ţări ca Bulgaria, Serbia şi Grecia. În deschiderea festivalului, a avut loc parada costumelor populare, prilej cu care toate grupurile folclorice şi-au prezentat portul specific ţării din care proveneau, în aplauzele localnicilor adunaţi de-o parte şi de alta a traseului stabilit de către organizatori. În următoarele zile, aşa cum prevedea şi programul festivalului, tinerii dansatori, grupul vocal „Mlădiţe câmpinene” şi cunoscuta solistă de muzică populară Ofelia Haranguş au susţinut câteva spectacole pe scena amenajată în aer liber în centrul oraşului, fiind răsplătiţi cu aplauze frenetice din partea spectatorilor adunaţi în număr foarte mare.
„Am fost foarte emoţionată, atunci când dansatorii noştri au fost aplaudaţi cu o intensitate ce nu am remarcat-o la celelalte formaţii participante, au fost felicitaţi de organizatori, dar şi de membrii grupurilor folclorice prezente. Aceşti tineri ne-au reprezentat cu cinste şi ne-au făcut să ne simţim mândri că suntem români şi cred că am reuşit încă o dată să ducem mai departe, peste hotare, mesajele şi gândurile noastre bune către toate ţările prezente la festival, dar şi frumuseţea dansurilor şi costumelor populare româneşti”, a declarat referentul cultural care a însoţit ansamblul, Mihaela Păun, la întoarcerea în ţară. Carmen NEGREU

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co