Agricultură eco
Agricultorii prahoveni nu mai vor alimente nesănătoase, care conţin aditivi. Aşa se face că tot mai mulţi renunţă la agricultura convenţională pentru cea ecologică.
Dacă, în urmă cu trei ani, erau cultivate doar câteva zeci de hectare de culturi ecologice, pentru anul acesta, există 1.300 de hectare de teren arabil cultivat eco.
„Predomină în special culturile de grâu, de porumb, de floarea soarelui şi de legume. Dar avem şi alte produse, cum ar fi pâine ecologică, vin, lapte sau miere”, a declarat Marian Marcu, purtătorul de cuvânt DADR Prahova.
Statul vine şi el în sprijinul celor care aleg să se ocupe de astfel de culturi.
„Aceşti fermieri beneficiază de subvenţii din partea statului, dar şi de la UE, fonduri nerambursabile, care ajung până la 3000 de lei la hectar”, a mai declarat Marian Marcu.
Mai mult, prahovenii au început şi să apară pe piaţă cu produse ecologice care au mare căutare între persoanele care vor să mănânce sănătos.
„Produsele tradiţionale, presupun tot agricultură ecologică.
În Prahova există şapte produse tradiţionale omologate şi alte 12 în curs de omologare”, a mai spus Marian Marcu.
În evidenţele Direcţiei Agricole Prahova erau înregistraţi, la finele anului, 34 de fermieri care practica agricultură ecologică. M. B.