Editorial

Afacerea „Water Closet” – Peleş 2011

Într-o vreme în care banii nu aduc fericirea, fiind extrem de greu de produs, statul s-a oprit din recalcularea pensiilor militare, pentru o clipă istorică egală cu apariţia ideii de tun financiar, în capul unui minister.
Cât ai zice „Să trăiţi… bine!”, autorităţile au luat decizia de a înstrăina ce a mai rămas de înstrăinat pe domeniul retrocedat Peleş – wc-ul public va fi dat pe mâna unui investitor serios, gata să pecetluiască o afacere de rahat cu statul, aducătoare de ipotetic profit de pe urma turiştilor emoţionaţi de frumuseţile patriei.
Nu vreau să-mi bag nasul în toaleta acestei inginerii financiare, dar când văd aşa inspiraţie de pisoar, nu pot să nu mă gândesc la ploieşteanca în vârstă de 60 de ani, care a scos un milion de euro de la bancă, la plimbat o vreme într-un geamantan vechi şi apoi l-a ascuns în gospodărie, la îndemâna unor hoţi copilandri, care, conform poliţiştilor, mai mult ca sigur au acţionat la pont. Ăsta da jaf de criză!
Pe lângă el, recalcularea pensiilor pare o găinărie…, aproape că nu se pune… Mai că îmi vine să scriu că statul are mâinile curate. Desigur, după ce se va spăla bine, cu săpun, aşa le va avea şi în urma încheierii afacerii “Water Closet”.
Asta-i situaţia! Fiecare face treabă mare cum ştie şi numără ce produce. Important este faptul că statul îşi satisface nevoile financiare. Nouă ne mai rămâne doar să tragem apa.  Adrian RADULESCU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co