Invatamant

A început „Sprechen sie Deutsch”

Membrii fundaţiei AIESEC Ploieşti au dat,  startul  proiectului Sprechen sie Deutsch, prin care elevii au posibilitatea de a învăţă o limbă de circulaţie internaţională.

Timp de opt săptămâni, elevii şi studenţii din Ploieşti au ocazia de a învăţa limba spaniolă, italiană sau germană. Cei mai mulţi dintre cursanţi spun că învăţarea unei limbi străine este şansa lor la o viaţă mai bună şi asta pentru că mulţi au în vederea continuarea studiilor şi apoi obţinerea unui loc de  muncă în străinătate. “M-am înscris la aceste cursuri pentru că nu vreau să-mi continui studiile în ţară, ci în Spania. Ca să mă pot descurca cât mai bine pe viitor, aşa cum mi-am propus, trebuie să stăpânesc limba. Mă gândesc încă de pe acum chiar să mă stabilesc în Spania, pentru că acolo am şanse mai mari la un serviciu bine plătit”, a explicat unul dintre cursanţi.

Opinia organizatorilor
„Proiectul nostru îşi propune seturi de training-uri atât pentru liceeni cât şi pentru studenţi, cursuri care vor fi livrate de persoane native, din ţările respective, adică din Spania, Italia şi Gemania. În cadrul acestora se vor livra în special elementele de bază, adică alfabetul, gramatica sau intonaţia corectă”, a declarat Elena Constantin, membru coordonator AIESEC Ploieşti.
Cei 62 de participanţi au avut de ales între pachetele de limbi oferite de proiect şi vor asista la seminarii care vor avea loc în cadrul Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti, în cursul săptămânii. În acest scop, vor fi prezenţi în cadrul proiectului trei studenţi străini vorbitori nativi din Germania, Spania şi Italia. M. B.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co