Actualitate

A III-a sesiune de “Gândeşte Verde”

După ce primele două sesiuni ale proiectului “Gândește verde, gândeste curat” au avut succes, Agenția pentru Protecția Mediului Prahova a lansat acum ce-a de-a treia sesiune.

Și această acțiune se adresează unităților școlare din județul nostru și în mod special elevilor și părinților lor, dar și autorităților locale care vor să se implice pentru ca orașul sau comuna lor să fie cele mai curate. De la o ediție la alta a proiectului, organizatorii au descoperit că elevii sunt foarte interesați să păstreze mediul curat. Și asta, cu atât mai mult cu cât au fost și cointeresați în tot felul de acțiuni interesante.
“De asemenea, pentru continuitatea proiectului am avut și eco-taberele pe perioada vacanței de vară și am remarcat o prezență crescută. Nu am avut noi timp să invităm atâția elevi câte cereri au fost”, a declarat consilierul superior APM Prahova, Doina Gheorghe.

Regulament mai permisiv
De data acesta vor fi primiți în proiect elevii de gimnaziu și liceu, de la clasa a V-a până la a XII-a.
“Înscrierile la cea de-a III-a ediție a proiectului de educație ecologică se vor desfășura în perioada 18 octombrie -1 noiembrie. Așteptăm completarea fișelor de înscriere la sediul Agenției pentru Protecția Mediului. Aceste fișe pot fi găsite pe site, la fel și ghidul de participare”, a explicat consilierul APM Prahova, Marina Ion.
Cea de-a III-a sesiune își propune să aducă mai aproape comunitatea locală de problemele de mediu prin intermediul elevilor. Vor avea loc și acum acțiuni de plantare de pomi, acțiuni tematice, dar și acțiuni de panotaj prin care copiii își vor lăsa afișe în locurile salubrizate, tocmai pentru ca turiștii să știe că pe acolo cineva s-a ocupat cu ecologizarea. Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co