Actualitate

A fugit terenul… cu piscină cu tot

Cu câteva zile în urmă, în satul Cornu de Sus s-a produs o gravă alunecare de teren, pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătrați.

A fost afectată curtea unei case de vacanţă ce aparţine unei familii din Bucureşti. Întreg malul s-a surpat până aproape de casă, luând cu el şi piscina. „Această alunecare de teren a blocat curgerea apei pe râul Valea Rea şi s-a creat un lac care, dacă nu găsim soluţii să se scurgă râul, va creşte volumul apei şi va ajunge până la drum sau chiar până la pod. Pagubele sunt mari; o piscină a plecat cu totul la vale şi alunecarea este la aproximativ 3 m de casă”, a declarat primarul comunei Cornu, Cornel Nanu.
În Cornu au mai avut loc alunecări de teren, iar oamenii spun că în astfel de zone malurile trebuie consolidate pentru evitarea acestor probleme majore.
„Trebuia îngrijit terenul acolo, plantați pomi ca să nu mai fugă. Normal, trebuie să planteze aceşti puieţi ca să ţină terenul să nu fugă. La mine este bine că am ţinut cont de aceste reguli”, a spus un locuitor.
Proprietarii locuinţei respective s-au adresat autorităţilor locale. La rândul său, Primăria Cornu a anunţat Prefectura, Consiliul Judeţean şi ISU Prahova. O comisie a constatat cele întâmplate, iar acum se încearcă accesarea unor fonduri pentru calamităţi, astfel încât problema să fie rezolvată cât mai repede. D. R.

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co