Actualitate

21 septembrie, Ziua mondială a păcii

pace

Ziua mondială a păcii/ sursa foto: www.google.com

Ziua mondială a păcii se sărbătorește în fiecare an pe 21 septembrie, iar tema din 2016 face referire la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, ca părți de construcție în arhitectura globală a păcii (”The Sustainable Development Goals: Building Blocks for Peace”), relatează Agerpres.

Cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă au fost adoptate în unanimitate de cele 193 de state membre ale ONU în cadrul unui summit care a avut loc anul trecut, în septembrie, la New York. Noua Agendă 2030 invită țările să înceapă eforturile pentru atingerea acestor obiective în următorii 15 ani, printr-un contract social între liderii lumii și cetățeni. Agenda are ca scop eradicarea sărăciei, protejarea planetei și asigurarea prosperității pentru toți, promovând echilibrul între cele trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: economic, social și de mediu.

Ziua mondială a păcii a fost stabilită pentru prima dată în 1981, de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite (ONU), pentru a fi aniversată în fiecare an în deschiderea sesiunilor din luna septembrie. ONU a declarat această dată ca fiind o zi dedicată la nivel mondial, atât în interiorul cât și între toate națiunile și popoarele lumii. Prima zi mondială a păcii a fost marcată în septembrie 1982, iar la data de 7 septembrie 2001 s-a stabilit ca, începând din 2002, Ziua mondială a păcii să fie celebrată la 21 septembrie.

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co